Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Κατουράς στη θάλασσα; Θα το βρεις στ' αλάτι


Ποιος αλήθεια, μπορεί να ξέχασε τον πελεκάνο που στη δεκαετία του 1980, μέσα από ένα κακόγουστο αισθητικά κλιπάκι κινουμένων σχεδίων, μας προέτρεπε να είμαστε άνθρωποι και όχι γαϊδούρια, κατά τις επισκέψεις μας στις παραλίες; Βλέπετε, τότε βρισκόμασταν στο μεταίχμιο, μεταξύ  της εποχής του τάπερ με τους κεφτέδες και του μπιτσόμπαρου. Μεταξύ της εποχής της "Τρύπιας Βάρκας" και του "Καραβιού",  μεταξύ της ελεύθερης πρόσβασης στην άμμο και της -αυθαίρετα- ενοικιαζόμενης ξαπλώστρας.

Σήμερα, ένας εσμός ασυνειδήτων αχρείων, δίχως καμία έννοια για το τι σημαίνει "ανάπτυξη με κάθε τίμημα" για το τι σημαίνει, μη αναστρέψιμη οικολογική και κοινωνική ζημιά, επιχειρεί να βγάλει όφελος  ξεπουλώντας (παραχωρώντας το λένε οι άτιμοι) τον φυσικό πλούτο της χώρας.

Οι εμπνευστές και παρακινητές του εγχειρήματος θέλουν να απομυζήσουν το μόνο είδος πλούτου που δεν αποτιμάται σε λογιστικές μονάδες αλλά σε μη ρευστοποιήσιμους δείκτες, ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος. Αλλά αυτό το επιχειρούν σε μία άλλη χώρα και όχι τη δική τους. Έστω και αν τα προηγούμενα της Ιβηρικής χερσονήσου, ακόμα ακόμα και τα προηγούμενα πιο προηγμένων (οικονομικά)  χωρών, όπως η Γαλλία και εν μέρει η Τουρκία απέδειξαν πως οι ιδέες αυτές καταλήγουν σε οικονομικές αποτυχίες σε συνδυασμό με μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές βλάβες.
Αγνοούν οι γελοίοι αυτοί (και πως να περιμένει κανείς το αντίθετο από έναν Άδωνι, μία Βούλτεψη, έναν Σαμαρά, έναν Βορίδη, έναν Χρυσοχοϊδη, έναν Βενιζέλο κλπ) πως η ζημιά που προκαλούν αυτοί στη Ζάκυνθο (φερ' ειπείν) αντανακλά σύντομα και στο Γιβραλτάρ. Οι παλιοί το έλεγαν πιο απλά:   "Κατουράς στη θάλασσα; Θα το βρεις στο αλάτι"




Το ίδιο και με τα δάση. Με φωτογραφικές διατάξεις εφαρμόζουν το "Τώρα που 'χουμε παπά να θάψουμε πεντ' έξι". Μία σειρά από άρθρα του "προαπαιτούμενου" για τα δάση, είναι απαιτήσεις για την ανέγερση των εργοστασιακών εγκαταστάσεων στις Σκουριές (κυρίως) αλλά και αλλού (όπως τα περίεργα "εμφιαλωτήρια" ή οι "τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις" που βέβαια δεν είναι κεραίες -γιατί αυτές επιτρέπονταν και με τον προηγούμενο νόμο και τις ερμηνευτικές εγκυκλίους του ειδικού γραμματέα (τρομάρα του)

Το ίδιο και με την ιδιωτική πολεοδόμηση που παίρνει συντελεστές δόμησης από πόλεις (!!!) και τους μεταφέρει στα χωριά. Ή παίρνει εκτάσεις με ανύπαρκτους συντελεστές (περιοχές που απαγορεύεται η δόμηση και που παραχωρήθηκαν επί Χούντας, σε κορακοδίαιτους  "παραθεριστικούς συνεταιρισμούς") και τις εντάσσει στα ευρύτερα όρια "εγκαταλελειμμένων οικισμών" με πρόσχημα την "αναζωογόνηση" των χωριών και των παλαιών οικισμών. Ποιοι είναι αυτοί που θα "αναζωογονήσουν" τους οικισμούς αυτούς δεν χρειάζεται να το πούμε. Το ξέρετε όλοι πολύ καλά. Και αν δεν το ξέρετε, το υποψιάζεστε. Αυτοί που έχουν τα λεφτά για να σηκώσουν σε δάσος 5.000 στρεμμάτων πέριξ του "εγκαταλελειμμένου οικισμού" 250 στρέμματα οικοδομή (γιατί αυτό θεσμοθετεί το πολυνομοσχέδιο που ενεπνεύσθη ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας-τον θυμάστε;).  Τη χρήση της οικοδομής αυτής την φαντάζεστε, ποια θα είναι και για ποιους θα είναι. Οι ένδοξες μέρες της αντιπαροχής συνεχίζονται.

Γεμάτος αηδία γράφω αυτές τις γραμμές, όχι στο όνομα της συντήρησης "άχρηστων εκτάσεων" (κατά Άδωνη) αλλά από τρόμο της άγνοιας των επιπτώσεων από ηλίθιους που ο ελληνικός λαός, ακόμα πιο ηλίθια και κάτω από την επίδραση τηλεοπτικών ναρκωτικών, τους εμπιστεύτηκε τη χώρα και το μέλλον των ερχόμενων γενεών.

Αυτό πρέπει να είναι το τέλος τους. Ως εδώ δήμιοι της χώρας. Εξαθλιώσατε ένα λαό, τον ενοχοποιήσατε, τον φτωχοποιήσατε, τον αυτοκτονήσατε, τον ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΑΤΕ. Αν προσπαθούσατε να εφαρμόσετε τα ίδια στις ΗΠΑ, την κοιτίδα του καπιταλισμού, θα σας είχαν κρεμάσει. Το ίδιο και στη Γερμανία (που προσκυνάτε), όχι σε μία πολύ μικρότερη και φτωχότερη χώρα. Σας αξίζει κάτι πολύ χειρότερο από την έκπτωση από τα αξιώματα που καταχράστε καθημερινά. Μόνο που ο ανθρώπινος νους δε φτάνει σε τέτοια όρια βαρβαρότητας που φτάνει ο δικός σας, κτηνώδης νωτιαίος μυελός. Γιατί μόνο αυτόν διαθέτετε αποδεδειγμένα, αφού το σπίτι του νου και της σκέψης -που δεν διαθέτετε- είναι ο εγκέφαλος -που συνάγεται από τις πράξεις σας, πως δεν διαθέτετε.

Μετά από αυτά, δεν είστε αθώοι λόγω βλακείας. Είστε ένοχοι μέχρι προδοσίας.

ΥΓ Βρήκα πολύ έξυπνη την αφισούλα που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και την επισυνάπτω στο ποστ. Είναι καιρός για αφύπνιση (εδώ και πολύ καιρό) αλλιώς θα είμαστε όλοι ένοχοι προς το μαύρο μέλλον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: