Σε μια σεμνή τελετή, προσφερόμενη για πολλά και σημαντικά συμπεράσματα, η παγκόσμια εταιρεία Google, τίμησε τον μαθητή του 3ου Λυκείου Άρτας Άγγελο Γκέτση, που με την εργασία του, είναι ανάμεσα στους 32 παγκόσμιους φιναλίστ του διαγωνισμού, που διοργανώνει κάθε χρόνο, όπου μαθητές υποβάλλουν εργασίες, οι οποίες έχουν τα χαρακτηριστικά της ευρεσιτεχνίας και μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο.

Ο αρτινός μαθητής, είναι ο μοναδικός έλληνας, που βρίσκεται στους 32 της παγκόσμιας διάκρισης και για το λόγο αυτή, το παράρτημα της εταιρείας στην Αθήνα, διοργάνωσε μια σεμνή τελετή, στην οποία ο μαθητής παρουσίασε το πρόγραμμά του και απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις, που δέχτηκε.
Όπως είναι γνωστό, ο Άγγελος Γκέτσης βραβεύτηκε γιατί δημιούργησε τα γυαλιά, που μπορούν να αντικαταστήσουν το «λευκό μπαστούνι» των τυφλών, μια ιδέα που όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση, μπορεί να διευκολύνει τους τυφλούς όλου του κόσμου και να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ζωής, γι' αυτούς.
Αυτό επεσήμανε, παρουσιάζοντας τον μαθητή, ο Michael Szewczyk, που είναι υπεύθυνος της εταιρείας για τον διαγωνισμό στην Ελλάδα. Εκ μέρους της ηγεσίας και όλων των συνεργατών της εταιρείας, ο Michael Szewczyk, μετέφερε στον μαθητή τα συγχαρητήρια, για την σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε και επεσήμανε πως μετά και την εκδήλωση αυτή, ο νεαρός μαθητής, αποτελεί μέλος της οικογένειας της Google.
Με χαρακτηριστική άνεση, έχοντας ετοιμάσει και τα απαιτούμενα σλάιντς, ο μαθητής παρουσίασε τα δεδομένα, με βάση τα οποία ξεκίνησε την αναζήτησή του, για να φτάσει στην δημιουργία της συσκευής του, την οποία και δοκίμασαν, οι υπεύθυνοι της εταιρείας.
Ιδιαίτερη αίσθηση, στους παριστάμενους έκανε η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση στελέχους της Google, για το τι περιμένει απ' αυτή την συσκευή αυτή. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, είπε πως το μόνο του ενδιαφέρον του, είναι να βοηθήσει το άνθρωπο που έχει πρόβλημα και τίποτα άλλο.
Τα στελέχη της εταιρείας, που παρακολούθησαν την παρουσίαση, υπέβαλλαν στον μαθητή δεκάδες ερωτήσεις, σε σχέση με την συσκευή και την λειτουργία της και το σημαντικό είναι πως ο μαθητής, απάντησε και στις δύσκολες ερωτήσεις, με χαρακτηριστική άνεση.
Στην συνέχεια, οι εκπρόσωποι της εταιρείας, παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του βραβευμένου μαθητής, όπου σε μια φιλική συζήτηση, είχαν την δυνατότητα να πουν πολλά και ζήτησαν απ' τον μαθητή, κάθε φορά που θα βρίσκεται στην Αθήνα, να επισκέπτεται την εταιρεία, να συζητάει την όποια προσπάθεια κάνει και βεβαίως τον διαβεβαίωσαν, πως όλα τα στελέχη της εταιρείας, θα είναι στην διάθεσή του, για να παρέχουν όποια πληροφορία και βοήθεια ζητήσει.

agg22

Στην κεντρική φωτογραφία, ο μαθητής Άγγελος Γκέτσης, παρουσιάζει την δουλειά του, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Google. Πάνω, σε αναμνηστική φωτογραφία, με τον υπεύθυνο για τον διαγωνισμό στην Ελλάδα Michael Szewczyk.

agg23

Ο συνεργάτης της εταιρείας, δοκίμασε την λειτουργία της συσκευής του Άγγελου και την σχολίασε με τα καλύτερα λόγια.

agg24

Μια ακόμη αναμνηστική φωτογραφία, με τον υπεύθυνο του προγράμματος και την διευθύντρια της εταιρείας.

agg25

Ο Michael Szewczyk παρουσιάζει στους συνεργάτες της Google στην Αθήνα, τον διακριθέντα μαθητή.

agg27

Και άλλη συνεργάτιδα της Google, έτοιμη να δοκιμάσει την λειτουργία της συσκευής του Άγγελου.

agg26

Αναμνηστική φωτογραφία, μετά το γεύμα, που παρέθεσε η εταιρεία προς τιμήν του αρτινού μαθητή. Εικονίζονται οι συνεργάτες της εταιρείας στην Αθήνα.