Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Πίσω από την μεγάλη επιστροφή του Preveza Beach, ένας πετυχημένος μάνατζερ





Ενας από τους πιο πετυχημένους μάνατζερς στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ο Νίκος Γιαννακόπουλος, είναι αυτός που υπογράφει την απόλυτη επιστροφή ενός ξενοδοχείου-μύθου για ολόκληρη την Ηπειρο: Toυ Preveza Beach.
O Nίκος έχοντας πίσω του μια εντυπωσιακή καριέρα σε ξενοδοχεία της Αθήνας αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο rebranding του πιο φημισμένου ξενοδοχείου της Ηπείρου με την εκπληκτική θέα και τις μοναδικές υποδομές.
Ετσι αυτή την στιγμή φιλοξενεί περί τους 1.000 τουρίστες από όλα τα μέρη της Ευρώπης με τους Τσέχους να προηγούνται στις κρατήσεις.
Τόσο ο ίδιος όσο και το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι διαρκώς σε εγρήγορση ώστε να κάνουν όσο γίνεται πιο ευχάριστη την διαμονή των τουριστών στο ξενοδοχείο.








Το ξενοδοχείο Preveza Beach βρίσκεται στη δυτική Ελλάδα, πολύ κοντά στην πόλη της Πάργας και σε απόσταση 18χμ από την πόλη της Πρέβεζας. Η τοποθεσία του είναι προνομιακή, ακριβώς δίπλα στην θάλασσα, σε μία από τις υπέροχες αμμουδιές του Ιονίου. Η μονάδα αποτελείται από 260 δωμάτια και 4 Σουίτες, όλα όμορφα διακοσμημένα και πλήρως εξοπλισμένα με κλιματισμό, μπάνιο, μπαλκόνι, ψυγείο, θυρίδα ασφαλείας, στεγνωτήρα μαλλιών και τηλεόραση. Η απόσταση από το αεροδρόμιο είναι 20χλμ.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα περιλαμβάνει 80 δωμάτια και 4 σουίτες με θέα προς την θάλασσα και 80 δωμάτια με θέα προς την εξοχή στο κεντρικό κτήριο και τέσσερις παράπλευρες κατοικίες 24 δωματίων η κάθε μία. Στο σύνολο των δωματίων τα 36 επικοινωνούν ανά δύο, και μετατρέπονται σε οικογενιακά δωμάτια. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι ή βεράντα με θέα προς την θάλασσα ή την εξοχή, τηλέφωνο,  μίνι-μπαρ, κεντρική θέρμανση. Επίσης περιλαμβάνει τέσσερις κλιματιζόμενες σουίτες με μίνι-μπαρ και δορυφορική τηλεόραση, τζακούζι. Περιστοιχίζεται από πανέμορφους κήπους με μεγάλη ποικιλία λουλουδιών και δέντρων.
Διαθέτει άνετους χώρους, φιλική εξυπηρέτηση και απέχει μόλις 20 χλμ από το αεροδρόμιο του Ακτίου και 67 χλμ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Από το 2009, το ξενοδοχείο λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση.







Τοποθεσία
Το ξενοδοχείο Preveza Beach βρίσκεται στο κέντρο της Ηπείρου, σε μια από τις ωραιότερες αμμώδεις παραλίες του Ιονίου πελάγους, μήκους 17 χλμ. σε μια περιοχή που διατηρεί τη φυσική της ομορφιά αναλλοίωτη. Η Καστροσυκιά Πρεβέζης αποτελεί έναν ξεχωριστό τόπο και προορισμό, που συνδυάζει τοπία υψηλής αισθητικής, τόπους εξαιρετικού ιστορικού, αρχαιολογικού και οικολογικού ενδιαφέροντος καθώς η περιοχή φημίζεται για το κυνήγι και το ψάρεμα. Αν αγαπάτε τις εναλλακτικές διακοπές και δραστηριότητες θα σας ενθουσιάσει και θα σας εντυπωσιάσει!
Βρίσκεται κοντά στην διασταύρωση της εθνικής οδού «Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (Ε55)» με την «Άρτας - Πάργας». Απέχει μόλις 20 χλμ από το αεροδρόμιο του Ακτίου και 67 χλμ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.



Αποστάσεις

  • Διεθνές Λιμάνι Ηγουμενίτσας: 67 χλμ,
  • Λιμάνι Πρέβεζας: 17 χλμ.
  • Αεροδρόμιο Πρέβεζας / 'Aκτιου: 20 χλμ,
  • Αεροδρόμιο Ιωαννίνων 87 χλμ
Νίκος Γιαννακόπουλος. Ένας Μεσσήνιος στην Πρέβεζα


Aριστερά στη photo o ιδιοκτήτης του PREVEZA BEACH κ. Νίκος Γιαννακόπουλος και ο Πρόεδρος των εν Ελλάδι Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (HATTA) κ. Τελώνης Γιώργος
Ξεκίνησε από 15 χρονών και από το "Motel Xenia" της Καλαμάτας-γράφει η Γιούλα Σαρδέλη στην  Ελευθερία...
Πέρασε από όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας, ως υπεύθυνος και σήμερα κάνει το δικό του τολμηρό επιχειρηματικό άνοιγμα μέσα στην κρίση, με το "Preveza Sunset Beach Resort".
Ο Νίκος Γιαννακόπουλος είναι ένας αυτοδημιούργητος ξενοδόχος, που αγαπά και εργάζεται αδιάκοπα στο χώρο του τουρισμού. Με αφορμή τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Καλαμάτα και ένα reunion συμμαθητών, μίλησε στην "Ε" για την Πρέβεζα, τη Μεσσηνία και τον τουρισμό.
 - Ενας Καλαματιανός που ζει και δραστηριοποιείται στην Πρέβεζα. Πώς βρεθήκατε εκεί;
"Εχω πάρει μέσω leasing το "Preveza Beach Hotel". Ηθελα στο τέλος της καριέρας μου να αναλάβω κάτι εξ' ολοκλήρου. Εκανα μια έρευνα, πίστευα ότι μπορώ να τα καταφέρω, αν και με δυσκόλεψε πολύ το γεγονός ότι αμέσως μετά ξέσπασε η κρίση. Αυτή είχε ως αποτέλεσμα σε περιοχές που δεν ήταν διαφημισμένες, να κάνει ακόμα πιο δύσκολο τον ερχομό των tour operators από το εξωτερικό. Η επιλογή να ζήσω μόνιμα στην Πρέβεζα έχει να κάνει καθαρά με την επιχειρηματική επιλογή να επενδύσω στην μεγαλύτερη σε δυναμικότητα κλινών ξενοδοχειακή μονάδα της ακτογραμμής της Ηπείρου, το "Sunset Beach Resort", όπως το έχουμε μετονομάσει πρόσφατα. Για να επιτευχθούν οι στόχοι μας σε ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλεται συνδυασμένη και εντατική προσπάθεια, οπότε εκ των πραγμάτων η μόνιμη εγκατάσταση μου στην περιοχή ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Αυτή την στιγμή είμαστε η μόνη ξενοδοχειακή μονάδα που μπορεί να παράσχει κορυφαίες υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό πελατών σε εποχιακό, συνεδριακό και ad hoc τουρισμό, και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες πρακτορείων και tour operators".


- Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση με τον τουρισμό;
"Ξεκίνησα από 15 ετών, στο "Motel Xenia" Καλαμάτας, το σημερινό "Filoxenia" δίπλα στον πατέρα μου. Είχε 22 δωμάτια και ξεχωριστό πάρκινγκ για κάθε ένα από αυτά. Για την εποχή του προσέφερε πολύ υψηλές υπηρεσίες. Διευθυντής ήταν ο Κώστας ο Γκίζας και αυτός με μπόλιασε. Στη συνέχεια δούλεψα στα κρουαζιερόπλοια του Καραγιώργη για ένα χρόνο και μετά τελείωσα τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Ακολούθησαν τα St. George Lycabetus, το Holiday Inn, το Meridien, τα Divani Caravel. Λίγο πριν τη σύνταξη, δεν ήθελα να νιώθω... out of order, ήθελα να κάνω κάτι δικό μου".


- Γιατί λέτε ότι η Πρέβεζα δεν είναι ένας ιδιαίτερα γνωστός προορισμός;
"Η ακτογραμμή της Πρέβεζας στο Ιόνιο έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Η Πάργα και η Λευκάδα έχουν μικρά ξενοδοχεία, τα οποία έχουν ήδη κάνει συμβόλαια και οι πράκτορες δε θέλουν να επεκταθούν άλλο, γιατί τους κοστίζει. Το ξενοδοχείο που πήρα είναι το μεγαλύτερο από το Ρίο μέχρι την Κόνιτσα, αλλά δεν έχει δίπλα του άλλα ξενοδοχεία, για να υπάρχουν επιλογές για τους operators".
- Την Πρέβεζα την ήξερε ο κόσμος πιστεύετε;
"Οχι. Μόλις έρχονται βέβαια οι τουρίστες ενθουσιάζονται, αλλά δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα προβεβλημένη".
- Τι μπορεί να δει κανείς στην Πρέβεζα, όταν έρθει;
"Την αρχαία Νικόπολη, τη θάλασσα, το σπίτι του Καρυωτάκη, το ιστορικό κέντρο, τα μαγαζιά, τη νυχτερινή ζωή, τον Αχεροντα για extreme sports, την Πάργα, τη Λευκάδα, τα Γιάννενα σε μία ώρα με το αμάξι, τα Σύβοτα".

www.kourdistoportocali.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: