Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ομοσπονδία Άνω Δρόπολης, " Οι Σελλοί": << Αντιστεκόμαστε στην εθνική αλλοίωσή μας>>.


Αθήνα, 23-07-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αριθμ. Πρωτ. 111
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΜΑΣ
Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το μείζον θέμα που προέκυψε με την αλλαγή του χάρτη της νέας διοικητικής διαίρεσης στην Αλβανία, που προτείνει η αρμόδια κοινοβουλευτική και κυβερνητική επιτροπή.
Λίγες μέρες αργότερα η Αλβανική κυβέρνηση, αφού έλαβε το καθεστώς χώρας υποψήφιας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απρόκλητα και απαράδεκτα παρουσιάζει σχέδιο απόσχισης ελληνικών χωριών από τις παραδοσιακές ελληνικές επαρχίες τους και την ένωσή τους με αλβανικά χωριά, δημιουργώντας συνθήκες που οδηγούν στην αλλοίωση της εθνοτικής, θρησκευτικής, γλωσσικής και πολιτισμικής ταυτότητάς μας.
Κατά συνέπεια πλήττει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας όπως απορρέουν από τις αρχές του κράτους δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας που υιοθετεί η Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ως ομοσπονδία Άνω Δρόπολης, καταγγέλλουμε το επικίνδυνο σχέδιο που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση και την καλούμε να σεβαστεί τη Σύμβαση Πλαίσιο και τις λοιπές διεθνείς συμβάσεις που αφορούν την αποτελεσματική προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων.
Επίσης καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να χειριστεί με ιδιαίτερη σοβαρότητα και σύνεση το εν λόγω θέμα.
Εν κατακλείδι, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ συμπαραστάτες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον αγώνα των Χιμαριωτών και των κατοίκων των χωριών των Αγίων Σαράντα, γιατί αυτός ο αγώνας αφορά τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και όπως έλεγε ο Αρχαίος Αίσωπος « Ενωμένοι θα επιζήσουμε, χωρισμένοι θα χαθούμε ».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλέκτρα Κίκη                                Μιχάλης Ντάλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: