Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Σύμφωνα με τους Sunday Times. Tρίτο καλύτερο στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης.

Tρίτο καλύτερο στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης

Στην τρίτη θέση της λίστας με «τα 50 καλύτερα μουσεία του κόσμου» κατατάσσει η εφημερίδα Sunday Times το Μουσείο της Ακρόπολης, πίσω από το Σμιθσόνιαν στην Ουάσινγκτον και το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Η νέα «διάκριση» για τη χώρα μας έρχεται λίγες ημέρες μετά την κατάταξη της Ακρόπολης ως το δεύτερο καλύτερο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από το CNN.


Η κατάταξη έγινε με τη βοήθεια «μανιωδών» επισκεπτών Μουσείων, οι οποίοι μίλησαν για τα αγαπημένα τους Μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εντυπωσιακό είναι και το κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία του νέου Μουσείου: «Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον ''ιερό βράχο'' στην Αθήνα πάνω στον οποίο δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα λαμπερό νέο σπίτι για τον οικοδεσπότη των πιο σπουδαίων κληροδοτημάτων του κλασικού πολιτισμού. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο (στο Μουσείο) για να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός ένδοξου παρελθόντος, τα οποία στέκουν, 'πλημμυρισμένα' από φυσικό φως με τη θαυμαστή θέα του αρχικού ναού ως υποβλητικό φόντο».

Με το Σμιθσόνιαν (Ουάσινγκτον) και το Βρετανικό Μουσείο (Λονδίνο) να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις, τη δεκάδα συμπληρώνουν το Μουσείο του Σερ Τζον Σόαν (Λονδίνο), το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Νέα Υόρκη), το Imperial War Museum (Λονδίνο), το Μουσείο του Τοπκαπί (Κωνσταντινούπολη), το Παλάτι των Βερσαλλιών (Γαλλία), το Μουσείο Victoria & Albert (Λονδίνο) και το Εθνικό Μουσείο της Κίνας (Πεκίνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: