Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

«Πράσινο κλειδί» για το Margarona Roual HOTEL της Πρέβεζας.

«Πράσινο κλειδί» για το MARGARONA ROYAL HOTEL

Το ξενοδοχείο MARGARONA ROYAL HOTEL στην Πρέβεζα, είναι ανάμεσα στα 98 πανελλαδικά που έλαβαν την οικολογική διάκριση «Green Key» για το 2013, από την Εθνική Επιτροπή Κρίσεων του Προγράμματος GREEN KEY, κατά την πρώτη συνεδρίασή της. Είναι μάλιστα μόλις το δεύτερο ξενοδοχείο σε όλη την Ήπειρο, που το κατορθώνει.

Το Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα ποιότητας για τουριστικές μονάδες. Οι ενδιαφερόμενοι τουριστικοί επιχειρηματίες οφείλουν να τηρούν ορισμένες απαιτήσεις οικολογικής χροιάς. Σε αντάλλαγμα, αποκτούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το σήμα (eco-label) για το marketing της επιχείρησής τους.

Καθώς το βραβείο Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα για τον τουρισμό, καλύπτει έναν αριθμό διαφορετικών κατηγοριών αυτού του τομέα. Στο δίκτυο σήμερα συμμετέχουν όλες οι μορφές ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων και εγκαταστάσεων αναψυχής, αλλά αργότερα θα συμπεριληφθούν και άλλοι τομείς τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η επιβράβευση με το σήμα Green Key προϋποθέτει την τήρηση αριθμού οικολογικών απαιτήσεων, των κριτηρίων δηλαδή του προγράμματος

Το Green Key δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, γνωστό ως FEE(Foundation for Environmental Education), μια διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση με αποστολή την περιβαλλοντική εκπαίδευση ανα τον κόσμο.

Διεθνής συντονιστής και διαχειριστής του Green Key είναι το FEE ενώ εθνικός συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα είναι Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: