Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η αθηναϊκή εφημερίδα «Δημοκρατία». Ανοιχτή στήριξη στον ανθελληνικό αλυτρωτικό συνασπισμό του Σαλί Μπερίσα και των Αλβανοτσάμηδων.



Ασφαλώς κάτι άλλο θα περίμενε κανείς από μια αθηναϊκή εφημερίδα οπως η "Δημοκρατία", φαίνεται όμως πως τα παλαιοκομματικά πάθη υπερισχύουν της ευθύνης που όφειλε να επειδείκνυε σε θέματα τα οποία δεν προσφέρονται ούτε για αντιπολίτευση (άραγε κατά τίνος;;), ούτε για να ικανοποιήσουν μέτριας πνευματικότητας ή ακόμα και ανίκανους κομματικούς εγκάθετους στην Αθήνα και ομοϊδεάτες τους στα Τίρανα τύπου Σαλί Μπερίσα.

Είναι η δεύτερη φορά που η εφημερίδα αυτή, ενόψει των αλβανικών εκλογών του Ιουνίου, με ανυπόγραφα άρθρα καταφέρεται εναντίον των πολιτικών εκπροσώπων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, στηρίζοντας ανοιχτά τα διασπαστικά ενδομειονοτικά κινήματα όπως το αποκαλούμενο Μεγκα-ΕΕΕΜ.

Ο συντάκτης ή συνεργάτης της εφημερίδας αυτής, καθότι συνεχίζει ακολουθώντας την ίδια γραμμή κατά της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, φαίνεται πως δεν γράφει τυχαία και έχει συγκεριμένο στόχο. Να διασπάσει την ψήφο του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού προς όφελος των αλβανικών εθνικιστικών και αλυτρωτικών κύκλων. Ίσως είναι βαριά αυτή η κουβέντα, αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια.

Δεν μπορεί να μην ξέρουν οι άνθρωποι της "Δημοκρατίας" πως το κόμμα που αυτοί στηρίζουν είναι ένα δημιούργημα του αλβανού πρωθυπουργού Μπερίσα και των παρακρατικών δομών του.

Δεν μπορεί να μην ξέρουν πως το μόρφωμα αυτό αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έναν συνασπισμό κομμάτων (του δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος του Σ.Μπερίσα) που έχει μαζέψει γύρω του ό,τι πιο ανθελληνικό και ενθικιστικό κυκλοφοραει στην πιάτσα της αλβανικής πολιτικής. Κι ας προσπαθεί να μας πείσει η εφημερίδα πως οδηγήθηκε στη λύση αυτή λόγω εμποδίων που προέβαλε ο Ντούλες ή ο εκλογικός νόμος. Δεν είναι έτσι κύριοι. Η επιλογή συμμετοχής στον ανθελληνικό συνασπισμό του μπερισικού μορφώματος Μεγκα-ΕΕΕΜ είναι συνειδητή επιλογή της ανεπαρκέστατης ηγεσίας του, είναι υποχρεωτική επιλογή λόγω των ουκ ολίγων νημάτων που συνδέουν αυτό το σχήμα με τη διακυβέρνηση και το καθεστώς Μπερίσα. Ψάξτε τα λιγάκι κύριοι της "Δημοκρατίας" (άραγε πόση σχέση έχει το όνομα της εφημερίδας με το σημασιολογικό φορτίο της λέξης "δημοκρατία";;).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κυριοι αφηστε το πατριωτισμο σας αλλου και κοιταξτε την καμπουρα σας