Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Εκτός νέας Αλβανικής βουλής ο Σπύρος Ξέρας. Ο Μπερίσα τον βάζει τρίτο στη λίστα της Περιφέρειας Αργυροκάστρου, όπου με το ζόρι θα εκλέξει δύο.


Αποκλειστικό δημοσίευμα της έγκριτης Αλβανικής εφημερίδας «Γκαζέτα Σκιπτάρε», αναφέρει ότι η υφυπουργός Άμυνας της Αλβανίας Arta Musaraj θα καταλάβει τελικά τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας του Δημοκρατικού κόμματος του Σαλί Μπερίσα στο Αργυρόκαστρο. 


Με δεδομένο ότι η πρώτη θέση του ψηφοδελτίου ανήκει στον στενό συνεργάτη του Μπερίσα, σημερινό υπουργό Γεωργίας Γκέντς Ρούλι, για τον μειονοτικό του διασπαστικού MEGA, Σπύρο Ξέρα, απομένει -στην καλύτερη περίπτωση- η τρίτη θέση, που οδηγεί εκτός βουλής!!! 

Το λέμε αυτό γιατί στην περίπτωση που όπως δείχνουν όλα τα γκάλοπ, ο Μπερίσα χάσει τις εκλογές, ο Συνασπισμός του Δημοκρατικού κόμματος στο Αργυρόκαστρο θα εκλέξει με το ζόρι δύο βουλευτές. 

Στο εκλογικό σύστημα της Αλβανίας δεν υπάρχει σταυρός προτίμησης και οι υποψήφιοι βουλευτές εκλέγονται βάση λίστας, που ορίζει ο επικεφαλής του κάθε κόμματος. Αντίο βουλή λοιπόν για τον πρωτεργάτη του MEGA και εκ των διασπαστών της Ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο, σημερινό υπουργό Εργασίας της Αλβανίας, Σπύρο Ξέρα. 

Επόμενο είναι ο κουμπάρος του, ο σημερινός Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης να χάνει έναν δικό του άνθρωπο στην κεντρική πολιτική σκηνή της γειτονικής χώρας για την εκλογή του οποίου στο παρελθόν είχε δώσει σκληρές μάχες. Γι' αυτό και δεν πολυ-ασχολείται φέτος με τις Αλβανικές εκλογές. Άλλωστε έχει τόσα θέματα να λύσει στην περιοχή, που καιρός για... γκρέϊντερ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: