Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Στις 19 Μαΐου ο μεγάλος αγώνας δρόμου. Το «Run Greece» προβάλλει τα Γιάννινα και την Ήπειρο, πανελληνίως!

Μέρος των εσόδων του θα διατεθεί στην ΕΛΕΠΑΠ, τονίστηκε χθες.

Εκτός απ' την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και άλλων σημαντικών για τον σύγχρονο άνθρωπο αξιών, οι μεγάλες διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού δίνουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τουριστική προβολή των περιοχών που τις φιλοξενούν, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση των Μαραθωνίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Από αυτή την άποψη ιδιαίτερη σημασία για τα Γιάννινα αποκτά η συμμετοχή στον πανελλήνιο αγώνα δρόμου «Run Greece» του ΣΕΓΑΣ, που, με την υποστήριξη της εταιρείας WIND και σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα απλωθεί σε πέντε πόλεις ανά την Ελλάδα με σημείο εκκίνησης την Ηπειρωτική πρωτεύουσα, στις 19 Μαΐου. Μάλιστα, εκτενή αποσπάσματα του αγώνα από τα Γιάννινα θα προβληθούν την ημέρα διεξαγωγής του σε εθνική εμβέλεια από την τηλεόραση της ΕΡΤ!

Για καλό σκοπό!
Εκτός από την προβολή της πόλης μας το «Run Greece» θα έχει και μία ακόμη σημαντική αποστολή. Να στηρίξει το πολύτιμο κοινωνικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, όπως έγινε γνωστό χθες στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, όπου παρουσιάστηκαν το πρόγραμμα και οι σκοποί της σημαντικής αυτής αθλητικής διοργάνωσης.

Η συνέντευξη τύπου
Παίρνοντας χθες το λόγο ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας υπογράμμισε ότι το «Run Greece» είναι μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία την οποία στηρίζει ο Δήμος καθώς προάγει τον μαζικό αθλητισμό αλλά και τον στοχευμένο τουρισμό. «Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς η διαδρομή απλώνεται σε καίρια σημεία της πόλης, τα οποία θα αναδειχθούν μέσα από την παρουσία των αθλητών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας.
Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου που επίσης συμμετέχει στη διοργάνωση Παντελής Κολόκας αναφέρθηκε στις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού, υπογραμμίζοντας ότι «ο αγώνας αποτελεί σύμβολο συμμετοχής και ευκαιρία να δείξουμε ότι αυτή η πόλη έχει ζωή και καθαρές αξίες που απορρέουν από καθαρή και τίμια προσπάθεια».

Μεγάλος χορηγός του αγώνα δρόμου «Run Greece» και στα Γιάννινα είναι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND. Τα οφέλη για τις πόλεις που θα τον φιλοξενήσουν είναι πολλαπλά, υπογράμμισε χθες ο Διευθυντής εταιρικών σχέσεων Γιώργος Τσαπρούνης, προσθέτοντας πως ο συγκεκριμένος αγώνας θα αποτελέσει ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Ιωαννίνων να ζήσουν την πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο. «Στηρίζουμε αυτή την ευκαιρία ανάπτυξης και ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή κάνοντάς την ταυτόσημη με την προσφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι η εταιρία αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των τριών ευρώ για κάθε δρομέα που θα συμμετέχει στο «Run Greece» προκειμένου να ενισχύσει το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.
Ο ΣΕΓΑΣ με τη συμμετοχή και τη συνεργασία κι άλλων φορέων ξεκινά έναν μεγάλο αθλητικό θεσμό, σημείωσε από την πλευρά του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Θανάσης Ράπτης, προσθέτοντας πως «θέλουμε ο θεσμός αυτός να ριζώσει, να μεγαλώσει και να αναδείξει τις πόλεις που τον αγκαλιάζουν».

Στην ευθύνη που επωμίζεται η περιοχή μας και κυρίως ο τοπικός ΣΕΓΑΣ για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ηπείρου Κώστας Μάμαλης, δεσμευόμενος παράλληλα ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να πάνε όλα καλά.
Τέλος, λαμβάνοντας το λόγο η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσα Μπέγκα σημείωσε ότι «είναι δεδομένο ότι η ΕΛΕΠΑΠ επιβιώνει χάρη στην αγάπη και τη στήριξη της κοινωνίας. Εμείς πάντα πιστεύαμε ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» και ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη στο δύσκολο έργο της Εταιρείας. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς τους Γιαννιώτες να τρέξουν στον αγώνα, γιατί έτσι τρέχουν και για την ΕΛΕΠΑΠ. 

Οι εγγραφές
Ο αγώνας δρόμου «Run Greece» θα διεξαχθεί στα Γιάννινα την Κυριακή, 19 Μαΐου. Περιλαμβάνει διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνα για παιδιά. Μέχρι στιγμής οι εγγραφές έχουν φτάσει τις 400, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως πολύ ενθαρρυντικό απ' τους διοργανωτές.
Η έντυπη αίτηση συμμετοχής στο «Run Greece» παρέχεται στην ΕΑΣ Ηπείρου, στην Περιφέρεια (γραφείο 215), στο Δήμο Ιωαννιτών, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο και στο Κεντρικό Περίπτερο της WIND στην Κεντρική Πλατεία. H συμμετοχή έχει συνδρομή 5 ευρώ για τους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: