Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Tελειώνουν τον Τζήμερο και πάνε για δημιουργία ξανά από την αρχή;

titloi-teloys-gia-to-thano-tzimero

Τον Μάιο ήταν η έκπληξη των εκλογών. Ο λόγος για τη «Δημιουργία Ξανά» και τον πρόεδρό της Θάνο Τζήμερο που με όπλο το facebook και το σύνθημα που έγινε σημαία «πολιτική χωρίς πολιτικούς» κατάφερε και απέσπασε χωρίς να το προβλέψει έγκαιρα κανείς το 2,2% των ψήφων στις εκλογές του Μαϊου.


Μετά το πρώτο «μπαμ» φάνηκε πως ο Θάνος Τζήμερος και το κόμμα του δεν ήταν έτοιμοι για κάτι καλύτερο. 

Στις εκλογές του Ιουνίου, με μία παλαιού τύπου μεταβολή 180 μοιρών και αχρηστεύοντας το σύνθημα - επικοινωνιακό ατού του κόμματός του, συνεργάστηκε με τον γηραιό Στέφανο Μάνο και τον αμφιλεγόμενο Γρηγόρη Βαλλιανάτο - τους επικεφαλής της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας - σε μία αριθμητικού τύπου προσπάθεια άθροισης ψήφων που τελικά δεν του βγήκε. 

Με 1.6% στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου η Βουλή ούτε με κιάλια δεν φαινόταν πια. 

Οι αλλεπάλληλες παραιτήσεις στελεχών πριν και μετά τις τελευταίες εκλογές, τα αναπάντητα ερωτήματα για τα κίνητρα της επιστολής προς την «εξοχότατη Κα Μέρκελ» στην οποία ο Θ.Τζήμερος έγραφε πως «άν ήμουν στην θέση σας θα έλεγα να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα» και μία διαδικτυακή του ανάρτηση αμέσως μετά τις εκλογές που κατηγορεί τους πάντες πλην του ιδίου για το εκλογικό αποτέλεσμα και περιείχε γλώσσα πρωτόγνωρη ακόμη και για το ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι ('με κατηγορούν για... κομπλεξάρα, μικροτσού@@@@@ο και γερμανοτσολιά!') ήταν μάλλον αρκετά για να κόψουν τα φτερά των μέχρι τότε φανατικών υποστηρικτών του. 

Έξι μήνες μετά, το κόμμα του κινείται μάλλον σε «χαμηλές πτήσεις» - αν και ακόμα καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις κάτω από τα όρια του στατιστικού σφάλματος. 

Πρόσφατα ανακοίνωσε τη διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου για τις αρχές Μαρτίου στο οποίο θα εκλεγούν εκ νέου όλα τα όργανα του κόμματος, ένα χρόνο μετά το πρώτο τους συνέδριο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες νέα στελέχη σκοπεύουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος. 

Σε δύο μήνες θα μάθουμε αν θα πέσουν οι τίτλοι τέλους για τη σύντομη πολιτική καριέρα του Θάνου Τζήμερου και αν η «Δημιουργία Ξανά» συνεχίσει χωρίς αυτόν.


http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: