Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Oι άθλοι του Μαυραγάνη με τους πατρινούς επιχειρηματίες των εικονικών τιμολογίων έφτασαν στην Μέρκελ!


-Αντώνη, τι κάνει αυτός ο υφυπουργός Οικονομικών Μαυραγάνης;

Ήταν η πρώτη ερώτηση της Μέρκελ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που Γερμανός πολιτικός έδειχνε ενδιαφέρον για τα οικονομικά εγκλήματα και τους Έλληνες φοροφυγάδες. Όπως απεκάλυψε το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» ο Σόιμπλε ρωτούσε διαρκώς τον Βενιζέλο πότε θα κλείσει φυλακή συγκεκριμένο Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στον Κορυδαλλό.


Τι ήταν όμως αυτό που έκανε την Μέρκελ να ασχοληθεί με τον υφυπουργό Μαυραγάνη;

Απλά μια καταγγελία που είχε φθάσει στα στελέχη της Τρόικας στην Αθήνα και έχει να κάνει με δύο γνωστούς επιχειρηματίες της Πάτρας, οι οποίοι παρότι διώκονται για εικονικά τιμολόγια και χρέη στο Δημόσιο με υπογραφή του Μαυραγάνη βγάλανε τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Ο ένας στην Ιταλία μέσω ελληνικής τράπεζας.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης αλλά η υπόθεση προκαλεί τριγμούς στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μια και έχει γίνει θέμα συζήτησης σε όλα τα πολιτικά γραφεία και στη βουλή.

Ο ένας επιχειρηματίας που έχει με τα αρχικά Κ.Α. με υπογραφή του Μαυραγάνη πέτυχε να γίνει άρση μπλοκαρίσματος στο 50% των χρημάτων του. Αμέσως μετά φυγάδευσε το ποσό στην γειτονική Ιταλία.

Το ίδιο έκανε και ο έτερος με αρχικό επωνύμου Κ. ο οποίος διατηρεί επιχείρηση στο Αίγιο. Κι αυτός με υπογραφή Μαυραγάνη πέτυχε την άρση μπλοκαρίσματος των λογαριασμών του και έκανε ότι και ο πρώτος.
Έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό. Κατά τα άλλα η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Πάστορα και Στουρνάρα κυνηγάει την φοροδιαφυγή και ελέγχει επισταμένα τις λίστες των φοροφυγάδων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: