Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

O Παπανδρέου καλεί τον Ομπάμα στην Αθήνα για να την σπάσει στην Μέρκελ!


Ανοιχτή πρόσκληση στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να επισκεφτεί την Ελλάδα, προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης της χώρας μας, και την ίδια στιγμή να βοηθήσει αποφασιστικά την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ξεπεραστεί η κρίση χρέους που ταλαιπωρεί την Ευρωζώνη, στέλνει ο Γιώργος Παπανδρέου, με άρθρο του που δημοσιεύεται στη γαλλική ιστοσελίδα "slate.fr".

"Μια επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα θα έστελνε ένα δυνατό μήνυμα στήριξης και εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ότι μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση της ευρωζώνης.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, κινδυνεύει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που βοήθησαν οι ΗΠΑ να χτιστεί στην ήπειρό μας, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Γι' αυτό και πρέπει να βοηθήσουν ξανά την Ευρώπη.

Πρώτη απ' όλους πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα, που υφίσταται σήμερα δεινή λιτότητα, καθώς οι αγορές θεωρούν ότι δεν είναι αρκετή, ότι υπάρχουν κι άλλα περιθώρια. Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα κρίσης εμπιστοσύνης, και η οικονομική δραστηριότητα έχει παραλύσει, λόγω της κινδυνολογίας για το αν θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Το τελευταίο διάστημα, η Ευρώπη έδειξε ξεκάθαρα ότι στηρίζει την Ελλάδα, και ότι θα συμβάλλει στην παραμονή της στην ευρωζώνη. Για να είναι όμως αυτή η δήλωση της Ευρώπης αξιόπιστη, χρειάζεται και η δήλωση του Προέδρου Ομπάμα, μέσω της εφαρμογής μιας επιδέξιας οικονομικής πολιτικής, που μέχρι σήμερα δεν έχει ασκηθεί.
Ο Λευκός Οίκος και οι διπλωμάτες του θα πρέπει να δείξουν πίστη στην Ευρώπη. Και, την ίδια στιγμή να υπενθυμίσουν στη Γερμανία την υποστήριξη που δέχτηκε από τις ΗΠΑ, τόσο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όσο και μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να πείσει την Καγκελάριο Μέρκελ να χρησιμοποιήσει κάθε απαραίτητο μέσο που έχει στη διάθεσή της, για να λειτουργήσει η οικονομία στην Ευρώπη, και να τη διαβεβαιώσει ότι θα έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από χρήματα, αλλά από επενδυτές που θα εμπιστευτούν μια Ελλάδα σε πλήρη ανάκαμψη, με σημαντικές δυνατότητες.
Δεν πρέπει ακόμη να ξεχνάμε ότι η περιοχή της Νότιας Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής είναι απαραίτητη για την αμερικανική ασφάλεια, και οι ΗΠΑ θα πρέπει να στείλουν στην περιοχή μια δυναμική εμπορική αντιπροσωπεία, για να σταλεί ένα θετικό μήνυμα ενθάρρυνσης των επενδύσεων.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει τη δύναμη, και θα πρέπει να ασκήσει την επιρροή του, για να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία που θα ενώσει τη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη, γύρω από άξονες όπως την ενέργεια, τη διπλωματία και φυσικά την ειρήνη. Ένα "πράσινο σχέδιο Μάρσαλ", το οποίο θα αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της περιοχής", σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο Γιώργος Παπανδρέου.

http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: