Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Στον... αέρα το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού;

Στον... αέρα και το Α.Τ. Θεσπρωτικού;

Με νέα έγγραφα τόσο στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος ο δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης κάνει γνωστό πως παραχωρεί δωρεάν κτίρια στην τοπική κοινότητα Θεσπρωτικού, προκειμένου να υποστηρίξει την παραμονή της Αστυνομίας, ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη αστυνόμευση και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της περιφέρειας αλλά και του πυροσβεστικού κλιμακίου, που εξυπηρετεί περίπου 43 τοπικά διαμερίσματα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ζηρού, το ενδεχόμενο της κατάργησης του τμήματος της αστυνομίας στο Θεσπρωτικό, θα δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό στην αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής. Επισημαίνει δε, ότι σε μία περίοδο που οι απαιτήσεις από την Ελληνική Αστυνομία ολοένα αυξάνονται και ενώ το έγκλημα παίρνει όλο και περισσότερες και πιο επικίνδυνες μορφές, χρέος της πολιτείας είναι να ενισχύει και όχι να αποδυναμώνει το έργο της ΕΛΑΣ και τονίζει ότι οι ελλείψεις σε έμψυχο και άψυχο υλικό παραμένουν μεγάλες, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

Παράλληλα ο δήμος Ζηρού διεκδικεί και την παραμονή του πυροσβεστικού κλιμακίου στο Θεσπρωτικό και με νέα επιστολή του, προς το αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος, ενημερώνει ότι αναλαμβάνει την καταβολή του μισθώματος μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού κτιρίου που θα μεταστεγαστεί το κλιμάκιο. Να θυμίσουμε ότι από την υπηρεσία του Θεσπρωτικού εξυπηρετούνται 43 δημοτικά διαμερίσματα στην περιοχή της Πρέβεζα και των Ιωαννίνων, ενώ στον τομέα ευθύνης του κλιμακίου, μεταξύ άλλων, περιέχονται έντεκα αισθητικά δάση, αρχαιολογικοί χώροι, εργοστάσια, βιοτεχνίες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις 16.000 στρεμμάτων καθώς και πλήθος ειδών του ζωικού κεφαλαίου και σταυλικών εγκαταστάσεων.

Διαβάστε επίσης:


Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: