Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Έρωτας μιας ώρας Αλέξη-Σόιμπλε. Κάναμε μια καλή αρχή!


Περίπου μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Wolgang Scaeuble στο Βερολίνο, παρά το γεγονός ότι το πρωτόκολλο ήταν προγραμματισμένο για συνάντηση μισής ώρα. 

«Κάναμε μια καλή αρχή», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε όλο το φάσμα των θεμάτων που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε κατά την συνάντηση και την πάγια άποψή του περί πολιτικής απόφασης διαγραφής του χρέους για την Ελλάδα στα πρότυπα της συμφωνίας του Λονδίνου το 1953 για την μεταπολεμική Γερμανία. 

Έτσι κυριάρχησαν τα θέματα του μνημονίου και της πολιτικής λιτότητας που κατά τον κ. Τσίπρα «ευνοεί», όπως φέρεται να είπε στον κ. Schaeuble, φαινόμενα νεοναζιστικής βίας, ενώ εξέθεσε τις απόψεις του για την πολιτική του μνημονίου. 

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε από τον κ. Tσίπρα ως και το ζήτημα του κατοχικού δανείου χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστή η απάντηση που έδωσε ο κ. Schaeuble.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Capital.gr, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schauble δήλωσε σήμερα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση στην Αθήνα. 

«Ο υπουργός Schaeuble δήλωσε στον Αλ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική από την εφαρμογή του πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Ο υπουργός κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να υποστηρίξει αυτή την πορεία», δήλωσε πηγή του γερμανικού υπουργείου στο Reuters.


Δεν υπάρχουν σχόλια: