Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

''Δεν θα τους περάσει''. Δήλωση Γ. Παναγιωτακόπουλου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ


ΔΗΛΩΣΗ
Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλους Π.Γ.   ΠΑ.ΣΟ.Κ
10/01/13

Δεν θα τους περάσει !

Το 1989 υποδύθηκαν τους «αγγέλους της κάθαρσης» και προσπάθησαν να συκοφαντήσουν, να αμαυρώσουν και να διαλύσουν το «ενοχλητικό» ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Σήμερα επανέρχονται, χωρίς να έχουν διδαχτεί τίποτα από την ιστορία, προσπαθώντας να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους που τότε απέτυχε.
Η αλήθεια αναζητείται αφού προηγουμένως ρυθμιστεί στις παραμέτρους της πολιτικής εκμετάλλευσης.
Οι πολιτικές ευθύνες κατευθύνονται εκεί που βολεύει τις δημοσκοπικές καταγραφές.
Η ουσία του ελέγχου και της αναζήτησης ευθυνών, γελοιοποιείται και υποβαθμίζεται στο επίπεδο της μικροπολιτικής και του μικροκομματικού συμφέροντος.
Και αυτό είναι αναμενόμενο από την ακροδεξιά, τα εθνικιστικά μορφώματα και τους συκοφάντες που συντεταγμένα στήνουν ικριώματα όχι  για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία.
Το να αναδεικνύει όμως η αυτοονομαζόμενη ως σύγχρονη «Αριστερά», την πολιτική αφέλεια και την επικινδυνότητα της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας, σαν την αιχμή της πολιτικής της πρότασης, είναι και ασύμβατο με την ηθική και προκλητικό απέναντι στις δημοκρατικές αρχές του λαού μας.
Το να αναβιώνει στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα ο λαϊκισμός του Περόν της Αργεντινής, δεν αποτελεί προοδευτική αλλά συντηρητική εξέλιξη.
Η ένδεια πολιτικής πρότασης προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από επικίνδυνα παιχνίδια με την ίδια τη Δημοκρατική διαδικασία.
Η αδυναμία συγκροτημένου πολιτικού λόγου για μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη πρακτική πολιτικού αμοραλισμού.
Η αναζήτηση των πραγματικών ευθυνών για την αναποτελεσματικότητα, τα λάθη και τις παραλείψεις, θυσιάζεται στην αναγκαιότητα ικανοποίησης  μιας αγοραίας αντίληψης που επικαλείται το «κοινό περί δικαίου αίσθημα».
Αυτοί που σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ  ανέλαβαν εργολαβικά να τελειώσουν τη «δουλειά» που άφησαν μισή οι «πολιτικοί τους πρόγονοι» πριν από 23 χρόνια, ας είναι σίγουροι ότι δεν θα το καταφέρουν ούτε τώρα.

Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τα λάθη και τις αμαρτίες των δικών του πολιτικών,  πληρώνει τους επίορκους που άνθισαν στους κόλπους του, δεν πρόκειται όμως να υποκύψει στον ωμό εκβιασμό και την προκλητική παραχάραξη της αλήθειας.
Μπορεί η εποχή να ζητά ενόχους, μπορεί η αρένα να ζητά «αίμα», μπορεί ο λαϊκισμός να βρίσκει πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί, μπορεί η πολιτική να υποτάσσεται στο μικροκομματικό συμφέρον, μπορεί να  περιφρονούνται όλες οι βασικές αρχές, μόνο και μόνο επειδή «οι πολιτικοί» διαθέτουν το τεκμήριο της «ενοχής».
Η λύση δεν είναι η υποταγή μας στις απαιτήσεις της «εποχής» αλλά η ανατροπή των δεδομένων της. Μια ανατροπή που δεν μπορεί να έρθει από πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στα όρια της πολιτικής αμετροέπειας και της φθηνής δημαγωγίας.
Η ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε και έχασε. Αποκάλυψε τις πραγματικές της προθέσεις.
Μένει στο ΠΑΣΟΚ και στην Ηγεσία του να αντιληφθούν το μέγεθος των ευθυνών τους απέναντι στην ιστορία και τη χώρα και να ανατρέψουν με τον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής τους πρότασης με την επιστροφή στις ρίζες μας τη «συνωμοσία των μετρίων».
Μένει σε ΟΛΟΥΣ εμάς να αποδείξουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: