Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η εντιμότητα του Παπανδρέου και η δημοσιογραφική αλητεία!...


Το διάβασα και σκέφτηκα ότι αυτή η κίνηση του Παπανδρέου ήταν μια χειρονομία συνέπειας !!!! Γιατί ο Γιώργος έχει αυτό που λείπει από τους περισσότερους : αρχές, εντιμότητα και συνέπεια! Την παρακράτηση κάθε μήνα από τη βουλευτική του αποζημίωση του ποσού που αντιστοιχεί στις ημέρες απουσίας του στο εξωτερικό έχει ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποστείλει αυτή την επιστολή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο προκειμένου να σταματήσει η εις βάρος του έντονη κριτική από πολλές πλευρές για τις συχνές απουσίες του από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, είτε λόγω των υποχρεώσεών του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είτε για τις διαλέξεις που δίνει στο Χάρβαρντ αλλά και σε άλλα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.
ΜΗΠΩΣ όλοι αυτοί οι τιμητές του βίου και της πολιτείας του Παπανδρέου έχουν κάτι να πουν ;;; Μάλλον δεν έχουν κάτι να πουν, αφού είναι τομάρια του χειρίστου είδους (όπως έλεγε κι ο πατέρας μου). Τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει τον Παπανδρέου στο μικροσκόπιο και δεν τον άφησαν σε χλωρό κλαρί.

ΟΜΩΣ άφησαν ασχολίαστη αυτήν την ενέργεια του Γιώργου που έγινε σε ανύποπτο χρόνο. Παρότι γνώριζαν τι έκανε, συνέχισαν εντούτοις να τον κρίνουν γιατί πάει στο Χάρβαρντ, πόσα δολάρια παίρνει, γιατί δεν παραιτείται από βουλευτής, και διάφορες άλλες κακίες.

Ο Παπανδρέου όμως ούτε καν ασχολήθηκε με αυτές τις "κακίες" κι ούτε θεώρησε ότι έπρεπε να τους πετάξει στη μούρη αυτό που είχε κάνει, δηλαδή την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος Μεϊμαράκης το καταχώνιασε στο πρωτόκολλο!!!!

Πάντως, θέλω να πω ότι η αναισθητοποιημένη δημοσιογραφία, κάτι τέτοιες ενέργειες σαν κι αυτήν του Παπανδρέου, δεν τις εκτιμούν. Η σημερινή δημοσιογραφία (δεν εννοώ στο σύνολό της) ρέπει στις ακρότητες και πολλές φορές δραματοποιεί πρόσωπα και καταστάσεις και το βάθος της κακίας που διέπει αρκετούς από τους τηλε-δημοσιογράφους και τηλε-εισαγγελείς είναι οργιαστικό! Είναι η δαιμονιζόμενη ιδεοκοπία και η τοξικομανία του μηδενισμού των πάντων και φυσικά κανείς από αυτούς τους κήνσορες δεν ορρωδεί όταν απέναντι βρίσκεται ένας Παπανδρέου που τον έχουν περάσει από γενεές δεκατέσσερις.

Και τι κάνει κάνει αυτή η δημοσιογραφία που είναι πουλημένη στα αφεντικά της ;;; Έχει απλώς αναλάβει να βγάλει στη φτήνεια όλες εκείνες τις αξίες που θα έπρεπε να είναι κυρίαρχες στη ζωή μας...

Μην ακούτε που κάνουν τους από καθέδρας ηθικολόγους! Θριαμβολογούν γιατί τ' αφεντικά τους πληρώνουν για να μονολογούν !



www.logoplokies.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: