Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Στο Υπουργείο Εργασίας οι απολυμένοι των Κλωστηρίων Πρέβεζας

Στο Υπουργείο Εργασίας οι απολυμένοι των Κλωστηρίων

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κοκκόρη είχαν οι απολυμένοι των Κλωστηρίων Πρέβεζας παρουσία των βουλευτών Δημήτρη Τσουμάνη και Κώστα Μπάρκα και του υπεύθυνου για τα εργασιακά του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου των πρώην εργαζομένων στα Κλωστήρια Αλκης Λορέντζος και Βαγγέλης Μπέλλος οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την δικαίωση των πρώην εργαζομένων και τεκμηρίωσαν με επιχειρήματα το αίτημά τους για άμεση άρση των διατάξεων για την διακοπή του επιδόματος και την αναγνώριση του χρόνου επιδότησης ως πραγματική εργασία ενώ την υποστήριξή τους εξέφρασαν και οι δύο βουλευτές κ.κ.Τσουμάνης και Μπάρκας.

Ο Γενικός Γραμματέας παρέπεμψε την εξέταση του αιτήματος και την εξεύρεση τρόπων για την επίλυση του στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι μάλιστα θα απαντήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Βασικό σημείο, σύμφωνα με το σωματείο, αποτελεί το θέμα με την αναγνώρισης του χρόνου επιδότησης ως πραγματική και όχι ως πλασματική εργασίας αφού έτσι, σύμφωνα με τον κ.Λορέντζο θα ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση πολλών ζητημάτων.
«Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της κυβέρνησης και του Υπουργείου, να σταματήσουν την επίθεση στα δικαιώματα, τόσο των πρώην εργαζομένων στα Κλωστήρια, όσο και όλων όσων θίγει και φτωχοποιεί η εφαρμοζόμενη πολιτική» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκας μετά τη συνάντηση υπογραμμίζοντας πως ο αγώνας και τα αιτήματα των πρώην εργαζομένων στα Κλωστήρια πρέπει και θα δικαιωθεί με την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων μας.
Τόσο ο κ.Λορέντζος όσο και ο κ.Μπέλλος εκπροσωπώντας τους συναδέλφους τους , επεσήμαναν ότι θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο τον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων της ρύθμισης στην οποία μετά από πολύ κόπο εντάχθηκαν.
Εξάλλου από το αρμόδιο Υπουργείο υπήρξαν εξαιρέσεις εργαζομένων που απασχολούνταν σε άλλες επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν μαζί με τα Κλωστήρια και με το δεδομένο αυτό την ίδια μεταχείριση διεκδικεί και η Πρέβεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: