Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Στα διεθνή ΜΜΕ οι τρελές σφαίρες στη Συγγρού

ta-diethni-mme-gia-tin-epithesi-sti-nd-sfaires-kata-toy-kyvernontos-kommatos-stin-athina

Πρώτο θέμα σε αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι η είδηση της σημερινής ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Το βρετανικό δίκτυο BBC κάνει λόγο για «σφαίρες στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα», τονίζοντας ότι μία από αυτές βρέθηκε μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Το BBC μνημονεύει και τις προηγούμενες επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων και γραφεία κομμάτων. 

«Ολες οι επιθέσεις σημειώθηκαν στον απόηχο της εισβολής της αστυνομίας μερικές μέρες νωρίτερα σε μία μεγάλη κατάληψη, συλλαμβάνοντας αναρχικούς, ενώ κατέσχεσαν βόμβες μολότοφ και άλλα υλικά», σχολιάζει ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν. Το πρακτορείο Reuters τονίζει ότι άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας μικρές ζημιές στο κτήριο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. 

Το πρακτορείο παραθέτει δηλώσεις αξιωματούχων που έκαναν λόγο για συμβολική επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ και αυτό με τη σειρά του αναφέρει ότι το σημερινό «χτύπημα» ακολούθησε μία σειρά επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων και πολιτικών γραφείων.

Άγνωστοι ένοπλοι «γάζωσαν» τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, χτυπώντας μάλιστα γραφείο που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε το Associated Press. 

Το ΑΡ επισημαίνει ότι «καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε εν μέσω ενός κύματος πολιτικά υποκινούμενης βίας από αναρχικές και ακροαριστερές ομάδες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: