Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Oικολόγοι- Πράσινοι. Με επικεφαλής την Ιωάννα Κοντούλη στις εκλογές.



Η Ιωάννα Κοντούλη, τοπογράφος μηχανικός και στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, θα ηγηθεί του κόμματος στις προσεχείς εκλογές, καθώς στο Εκλογικό Συνέδριο που πραγματοποίησαν οι "Πράσινοι" το σαββατοκύριακο επικράτησε του Μιχάλη Τρεμόπουλου με 23 ψήφους διαφορά. 



Εξάλλου, στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, επελέγη ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, πρώην εκπρόσωπος Τύπου των Ο.Π., έναντι του Νίκου Μυλωνά.

"Τόσο με την εναλλαγή στην Ευρωβουλή όσο και με τη διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής αποδεικνύουμε στην πράξη αυτό που είμαστε, ένα κόμμα συλλογικό, με ανθρώπους δραστήριους, που λειτουργούν συμπληρωματικά, με φυσιογνωμία εντελώς στον αντίποδα του παρηκμασμένου πολιτικού κόσμου" δήλωσε η Ι. Κοντούλη μετά τη λήξη της ψηφοφορίας και πρόσθεσε ότι το στοίχημα είναι "να στρέψουμε ως κοινωνία σε αξιοβίωτα μονοπάτια, να μιλήσουμε για το πώς παράγουμε και το πώς καταναλώνουμε, να σπάσουμε τα στερεότυπα".

«Ξεκινάμε τον εκλογικό μας αγώνα ως απλοί καθημερινοί πολίτες, όπως όλοι όσοι πλήττονται από την κρίση, και όχι ως επαγγελματίες πολιτικοί" ανέφερε, από τη μεριά του, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Εκτός από τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των επικεφαλής, στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, οι Οικολόγοι Πράσινοι κατέληξαν και στο σχέδιο Εκλογικής Διακήρυξης, στο οποίο υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι η έξοδος από την κρίση απαιτεί "πράσινη στροφή" στην οικονομία με επενδύσεις σε τομείς βιωσιμότητας και υποστήριξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ο.Π. δεν έχουν πρόεδρο και εκπροσωπούνται από τους συν-εκπροσώπους Τύπου, σήμερα στις θέσεις αυτές είναι ο Τάσος Κρομμύδας και η Ελεάννα Ιωαννίδου, ενώ σε όλα τα όργανα εφαρμόζεται εναλλαγή θητειών. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, την περασμένη Παρασκευή "ανακηρύχθηκε" ευρωβουλευτής των Πράσινων ο Νίκος Χρυσόγελος, που πήρε τη θέση του Μιχ. Τρεμόπουλου.






www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: