Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Αυτοκινητόδρομοι. ''Ξεκλειδώνουν» τα έργα τέλη Μαρτίου''.

Περί τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να «ξεκλειδώσει» το θέμα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της περιφέρειας που βρίσκονται εδώ και μήνες «παγωμένοι», καθώς οι τράπεζες έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση.


Περί τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να «ξεκλειδώσει» το θέμα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της περιφέρειας που βρίσκονται εδώ και μήνες «παγωμένοι», καθώς οι τράπεζες έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση. Οι αυτοκινητόδρομοι αποτέλεσαν ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν χθες κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας και του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη.


Εγινε εκτενής περιγραφή των προβλημάτων, των τρόπων κάλυψης των χρηματοδοτικών κενών και του ρόλου που καλείται να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο κ. Βορίδης δεν θέλησε χθες να επεκταθεί πάνω στο θέμα, τόνισε όμως πως γίνεται εντατική προσπάθεια από πλευράς υπουργείου για να υπάρξει λύση και κάθε έργο αντιμετωπίζεται βήμα βήμα. Εκανε λόγο για σύνθετο πρόβλημα που επηρεάζεται ιδιαίτερα από την κατάληξη του PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ακόμα πως μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες θα υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η σύμβαση σηματοδότησης των επεκτάσεων του Μετρό προς τα νότια και τα δυτικά προάστια και η λειτουργία των επτά νέων σταθμών. Αμέσως μετά η σύμβαση θα υπογραφεί.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: