Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ιόνια οδός: Ζωντανεύει το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά, εγκρίθηκαν 4εκ. ευρώ για την μελέτη.


Ένα βήμα ακόμα έγινε από το Υπουργείο Υποδομών για την επέκταση της Ιόνιας Οδού από το τέλος της παραχώρησης στον κόμβο της Εγνατίας Οδού στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων μέχρι τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα με απόφαση του ΥΠΟΜΕΔΙ εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης ποσού 3.971.600 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης για αυτό το τμήμα. Το τμήμα του οδικού άξονα που θα μελετηθεί είναι περίπου 65 χιλιόμετρα. Αντικείμενο της μελέτης θα είναι η αναβάθμιση του σημερινού δρόμου σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση.



Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν γεωτεχνικές έρευνες για τα τεχνικά έργα του αυτοκινητόδρομου (δύο γέφυρες, δύο κάτω διαβάσεις, ένα cut and cover, τοίχους αντιστήριξης, επιχώματα και ορύγματα).

Επίσης θα γίνει αρχιτεκτονική μελέτη του αρχαιολογικού χώρου Βορτοπού, συμπεριλαμβανομένων χώρου στάθμευσης στον αυτοκινητόδρομο, οδών πρόσβασης από τους αυτοκινητόδρομους, τελική ηλεκτρομηχανολογική μελέτη (φωτισμός σε επιλεγμένα μέρη) και αντιπλημμυρική μελέτη.
Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, που ήταν και ο προάγγελος για την μελέτη και την μελλοντική δημοπράτηση του έργου εφόσον μπει σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πιθανότατα στο επόμενο ΚΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: