Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

966 λιγότερα αυτοκίνητα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.



Περίπου 1000 συμπολίτες μας έσπευσαν μέσα στο 2011 στην εφορία, αλλά και στη διεύθυνση συγκοινωνιών για να καταθέσουν δηλώσεις ακινησίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. 



Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των πολιτών, που αδυνατεί να καλύψει τα απαιτούμενα έξοδα ενός Ι.Χ. αλλά και ενός φορτηγού αυξάνεται συνεχώς. Συγκεκριμένα στην εφορία της Πρέβεζας κατέθεσαν δήλωση ακινησίας 726 κάτοχοι ΙΧ όταν το 2010 οι αιτήσεις ήταν 480. 


Αυξημένη όμως ήταν και η προσέλευση σε σχέση με το 2010 και στη διεύθυνση συγκοινωνιών, όπου κατέθεσαν δήλωση ακινησίας 240 ιδιοκτήτες φορτηγών. Την ίδια στιγμή, άλλοι ιδιοκτήτες παρέδωσαν τα αυτοκίνητά τους στα κέντρα ανακύκλωσης, καταθέτοντας οριστικά τις πινακίδες του οχήματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων η κρίση έχει γονατίσει» πολλά ελληνικά νοικοκυριά και χιλιάδες πολίτες, αναγκάζονται πλέον να αλλάξουν συνήθειες χρόνων για να αντεπεξέλθουν στα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, ενώ στα γκισέ του τμήματος Αυτοκινήτων των ΔΟΥ έφτασαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, κοινωνικής θέσης και επαγγέλματος. Να σημειωθεί ακόμη ότι οι αυξημένες προσωρινές ακινησίες που πραγματοποιήθηκαν το 2011, μεταφράζονται σε μεγάλες απώλειες εσόδων για το κράτος από τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: