Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

"Πόρτα" Πούτιν στην ελληνική κυβέρνηση



Δεν επέτρεψε στον ΥΠΕΞ Στ.Δήμα να είναι παρών στη συνάντηση με το Σαμαρά

Ιδιαίτερα οξυδερκής αποδεικνύεται ο ηγέτης της Ρωσίας Βλ. Πούτιν. Κατά την χθεσινή συνάντηση με τον Α.Σαμαρά στο ξενοδοχείο του τελευταίου - η οποία κλείστηκε τελευταία στιγμή και κατόπιν πιέσεων- δεν επέτρεψε στον ΥΠΕΞ Στ. Δήμα να παρίσταται, όπως και στους δημοσιογράφους.

Βλέπετε ο Βλ.Πούτιν μπορεί και αναγνωρίζει τη διαφορά της επίσημης επίσκεψης μιάς κυβέρνησης από την κομματική επίσκεψη. Μπορεί ο κύριος Σαμαράς να θέλησε να προσδώσει εθνικό χαρακτήρα στην επίσκεψή του στη Μόσχα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ραντεβού με το Πούτιν κλείστηκε αφού έφτασε στην Ρωσία και με μεσολάβηση του πρών Πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή.
Σε μία άκρως ιδιαίτερη χρονική στιγμή που η Ελλάδα διαπραγματεύεται την όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στο "κούρεμα" του χρέους της, οποιαδήποτε συνάντηση με κυβερνητικό αξιωματούχο θα δημιουργούσε φήμες και υπόνοιες για πιθανή συμμετοχή της Ρωσίας. Γι'αυτό λοιπόν ο Βλ.Πούτιν δεν έκανε δεκτούς ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τον κύριο Δήμα.
Για τους γνωρίζοντες απλά να αναφέρουμε ότι δεν συζητήθηκε τίποτε από όσα διέρρευσε η Συγγρού περί ενεργειας, καθώς το ενδιαφέρον του αρχηγού της Ενωμένης Ρωσίας, Βλ.Πούτιν ήταν καθαρά για την κομματική συνεργασία του κόμματός του με τη ΝΔ. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη μνεία για το τρόπο διείσδυσης των ελληνικών κομμάτων μέσα σε συντεχνίες, συνδικάτα και πανεπιστήμια, όπως και στην παραγωγή στελεχών.
Σχετικά δε με τις ευχές που αντάλλαξαν, όταν ο κύριος Σαμαράς στο τέλος της σύντομης συνάντησης ευχήθηκε τη νίκη στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές, ο Βλ. Πούτιν του αντευχήθηκε λέγοντας του καλή δύναμη στο έργο της κυβέρνήσης, της τωρινής που συμμετέχει η ΝΔ κι όχι κάποιας μελλοντικής .



Δεν υπάρχουν σχόλια: