Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Νέα νίκη πολιτών ενάντια στα χαράτσια στην Άρτα.



Απόφαση υπέρ τριών κατοίκων της Άρτας εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της πόλης, και με προσωρινή διαταγή απαγορεύει τη διακοπή ηλεκτροδότησης στα ακίνητα των αιτούντων.


Οι τρεις πολίτες με αίτησή τους και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, στρέφονται κατά της ΔΕΗ για το άδικο, παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι, επικαλούμενοι το συνταγματικό δικαίωμα προσβολής της προσωπικότητας. Πράγμα που σημαίνει, ότι η ΔΕΗ απαγορεύεται να κόψει το ρεύμα στους συγκεκριμένους πολίτες, μέχρις ότου εκδικασθούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ.

Το ιδιαίτερο είναι πως οι τρεις συγκεκριμένοι πολίτες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, δεν ανήκουν σε καμία από τις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά ευθέως βάλλουν με την αίτησή τους, κατά της αντισυνταγματικότητας και του κοινωνικά άδικου χαρατσιού. Αποτελεί από τις λίγες περιπτώσεις στην Ελλάδα, οι οποίοι παρότι έχουν δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι.

Όλες οι άλλες προσωρινές διαταγές που έχουν εκδοθεί στη χώρα, στηρίζονται κυρίως στην αδυναμία πληρωμής και αφορούν πολίτες (εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, με αναπηρία κ.λπ.), οι οποίοι πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι.

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: