Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ημερίδα στην Πρέβεζα για τους κινδύνους που κρύβει η χρήση του διαδικτύου.



Οι κίνδυνοι που κρύβει η χρήση του ΙΝΤΕΡΝΕΤ και οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προφυλαχθούμε από αυτούς, ήταν το αντικείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Πρέβεζας και τον Δήμο Πρέβεζας.


Η παρουσία του Διοικητή του Τμήματος Ταξίαρχου Νικολάου Μάρκου (ο οποίος κατάγεται από τον Νάρκισσο Φαναρίου) , του Προισταμένου της Διωξης Εμμανουήλ Σφακιανάκη και μιας ομάδας νέων παιδιών που απαρτίζουν την ομάδα ήταν καταλυτική και έδωσε την ευκαιρία να γίνει εκτενής αναφορά σε προβληματισμούς και προβλήματα που αντιμετωπίζουν λίγο-πολύ όλοι οι χρήστες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση επεσήμανε ότι θα πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι για να προστατεύσουμε κυρίως τα παιδιά από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Για ανάγκη σωστής διαπαιδαγώγησης μίλησε και ο αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας Ιωάννης Ρίζος χαρακτηρίζοντας την ημερίδα ως μια εξαιρετική ευκαιρία να επωφεληθούμε από τα θετικά και να προστατευθούμε από τα αρνητικά που συνεπάγεται η «πλοήγησή» μας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Όπως τόνισε εισαγωγικά ο κ.Μάρκου οι ημερίδες αυτές που γίνονται ανά την επικράτεια στοχεύουν στην ενημέρωση και την σωστή πληροφόρηση των χρηστών δεδομένου ότι καθημερινά φτάνουν στην υπηρεσία δεκάδες καταγγελίες που αφορούν παραβατικές πράξεις οι οποίες «διαπράττονται» στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον Προιστάμενο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το έγκλημα έχει μεταλλαχθεί και μέσα από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ μπορούν να γίνουν ακόμη και ανθρωποκτονίες.

Ο κ.Σφακιανάκης χαρακτήρισε την χρήση του διαδικτύου ως μονόδρομο υπογραμμίζοντας ότι κάθε σπίτι πρέπει να έχει τον δικό του υπολογιστή για τις συναλλαγές του . 

Διαβεβαίωσε δε ότι εάν ακολουθήσουμε συγκεκριμένες πρακτικές διαφύλαξης των προσωπικών μας δεδομένων θα κρατήσουμε μόνο τα οφέλη από την χρήση του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Ο ομιλητής κάλεσε τους γονείς να θέσουν συγκεκριμένους όρους στην χρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα παιδιά τονίζοντας ότι το καλύτερο μέσο για να προφυλαχθούν από τους κινδύνους είναι η καλή επαφή με τους γονείς και την οικογένεια.

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: