Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Επιχειρηματίες και στα Γιάννινα εκβίαζε το κύκλωμα τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης.

Ραγδαίες οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Μέχρι και τα Γιάννινα έφθανε το κύκλωμα τοκογλύφων από τη Θεσσαλονίκη, που εκβίαζε επιχειρηματίες, αποσπώντας τους μεγάλα ποσά. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών έχουν συγκλονίσει το Πανελλήνιο, αφού αποδεικνύεται, ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν στήσει μια καλά οργανωμένη. φάμπρικα, από την οποία δεν ξέφευγαν ακόμη και γνωστά πρόσωπα. Όπως αποκάλυψε χθες στον ΣΚΑΙ, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στο τόξο Σέρρες - Θεσσαλονίκη - Γιάννινα, όπου είχε εκβιάσει αρκετούς επιχειρηματίες!Μέχρι στιγμής, υπολογίζεται ότι πάνω από 2.000 επιχειρηματίες στη Βόρεια Ελλάδα είχαν πέσει θύματα των τοκογλύφων, εκ των οποίων 53 έχουν συλληφθεί και χθες οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η σχηματισθείσα δικογραφία ήταν τόσο μεγάλη, που μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα με. καροτσάκι του σούπερ μάρκετ!


Έχασαν τα πάντα!..
Τα θύματα του κυκλώματος στην κυριολεξία έχασαν τα πάντα. Σπίτια, εργοστάσια, αυτοκίνητα όλα πήγαν στο βωμό του κυκλώματος, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε χωριστεί σε τέσσερις οργανώσεις και συνολικά αριθμούσε πάνω από 300 μέλη!Μάλιστα, οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν ξεκινήσει από το Μάιο του 2011, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το επιτόκιο που ζητούσαν από τα θύματά τους ξεκινούσε από 15% και έφθανε ακόμη και στο 80%!Όπως έγινε γνωστό χθες, τα μέλη του κυκλώματος είχαν στη διάθεσή τους μέχρι και έγγραφες οδηγίες για το τι θα πουν σε περίπτωση που καλούνταν για ανάκριση από την Αστυνομία!

Κάνουν θραύση.
Πάντως, λόγω της κρίσης, θραύση κάνουν, όχι μόνο στα Γιάννινα, αλλά και σε όλη την Ήπειρο οι λογής- λογής τοκογλύφοι.Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη μικρομεσαίων επιχειρηματιών -κυρίως ιδιοκτητών καφέ, μπαρ και εστιατορίων- για ρευστό, πλησιάζουν τα θύματά τους και τους δανείζουν χρήματα με τέτοιο επιτόκιο, που είναι σχεδόν. αδύνατο να τα επιστρέψουν μετά οι επιχειρηματίες. Δρώντας μεμονωμένα και χρησιμοποιώντας ως όπλο την εχεμύθεια βρίσκουν τους υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι αναζητούν ρευστό, για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες. Παράλληλα, άλλοι υπόσχονται να τους λύσουν όλα τα προβλήματα, όπως για παράδειγμα να τους εξασφαλίσουν τα χρωστούμενα από τρίτους ή να τους λύσουν όλες τις εκκρεμότητες με την Εφορία κ.α.

Τα ενεχυροδανειστήρια 
Βέβαια, εκτός από τους τοκογλύφους, «χρυσές δουλειές» κάνουν το τελευταίο διάστημα και τα ενεχυροδανειστήρια στην Ήπειρο. Αυτά δουλεύουν κυρίως με πολίτες που έχουν ανάγκη το ρευστό για να μπορέσουν να πληρώσουν υποχρεώσεις, όπως τα συνεχή «χαράτσια», γι' αυτό και πωλούν χρυσαφικά και άλλα κοσμήματα μπας και καταφέρουν να βρουν τα απαιτούμενα χρήματα.Από αυτό το σημείο, δηλαδή τα ενεχυροδανειστήρια, μέχρι τους τοκογλύφους που λυμαίνονται και τους επιχειρηματίες της Ηπείρου, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη και δικαιολογημένα οι πολίτες ζητούν προστασία από το Κράτος.«Υπάρχουν άτομα που λόγω της κρίσης, εκμεταλλεύονται την ανάγκη των πολιτών και πλουτίζουν. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό» σημειώνουν.Πάντως, πολλοί είναι οι Γιαννιώτες που θυμούνται τις εποχές. Γούκου, τονίζουν όμως, ότι τα τωρινά κυκλώματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού είναι ικανά να οδηγήσουν τα θύματά τους μέχρι και στην αυτοκτονία, όπως πιστεύεται, ότι έχει γίνει με αυτό της Θεσσαλονίκης.



ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ.
www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: