Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Και οι δημοσκοπήσεις στον πόλεμο των υποψηφίων.



Αφού το αγαπημένο θέμα των υποψηφιοτήτων που κλείδωσαν εξαντλείται, τώρα προκύπτει άλλο αγαπημένο. Αυτό των δημοσκοπήσεων. Ήδη είναι το κυρίαρχο στην Άρτα και την Πρέβεζα και θεωρείται θέμα χρόνου να καταστεί και στα Γιάννινα αφού όλο και θα υπάρχει κάποιος πρόθυμος να μετρήσει τα... ποσοστά του!

Tις τελευταίες εβδομάδες λοιπόν ακούμε για δημοσκοπήσεις που διεξάγονται και σερβίρονται στην περιοχή μας και το μόνο που προκαλούν είναι θλίψη.

Σαν τον Πόντιο Πιλάτο συγκεκριμένες εταιρίες που στο πρόσφατο παρελθόν έπαιρναν δουλειές από τοπικούς πολιτικούς κοτζαμπάσηδες, περιφέρουν τεχνηέντως πολιτικά κεφάλια της περιοχής προς αξιολόγηση από το κοινό προκειμένου βέβαια να ξεχωρίσει αυτός που πληρώνει!

Αυτό συνέβη στην Πρέβεζα, αυτό και στην Άρτα, όπου η εταιρία που δούλεψε είχε προϊστορία στα αυτοδιοικητικά πράγματα των περιοχών.... Να θυμίσουμε βέβαια πως η ίδια εταιρία είχε δουλέψει και στα Γιάννινα στις περσινές δημοτικές εκλογές και όσοι θυμούνται τα αποτελέσματα που είχαν δημοσιευθεί κιόλας γελούν ακόμη!

Μολονότι γενικότερα λέγεται ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τις τάσεις, μέσα από κατευθυνόμενες ερωτήσεις, οι τελευταίες που έγιναν προκάλεσαν θυμό και οργή στους πολίτες αφού προσπαθούσαν με τεχνητό τρόπο να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη. «Παλιά μας τέχνη....»

Φυσικά τέτοιες ενέργειες εκφράζουν μόνο προσωπικές επιδιώξεις και μικροπολιτικά συμφέρονται πολιτικών νάνων που με τα δήθεν ευρήματα των δημοσκοπήσεων θα πάνε στο κόμμα τους και θα πούνε ότι έχουν ρεύμα εκλογής στο Νομό τους και θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο για να είναι δυνατό το κόμμα στην περιοχή και να λάβει ψήφους. Και βέβαια σε αυτήν την περίπτωση, θα βάλουν τα παπαγαλάκια τους να μιλάνε για άνετη επικράτηση με 60% τουλάχιστον... Και φυσικά τη δημοσκόπηση θα την χρεώσουν σε κάποιον άλλο υποψήφιο ή ακόμη και σε υποψήφιο αντίπαλου κόμματος.

Ο κόσμος θεωρεί ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ανάλογες έρευνες πραγματοποιούνται από πολιτικάντηδες της πλάκας που βρίσκονται σε πολιτική απόγνωση κι εναγωνίως ζητούν σανίδα σωτηρίας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά διενεργούν δημοσκοπήσεις και θέτουν ερωτήσεις για όλα τα κόμματα και τους υποψήφιους, σαν να μην ξέρουν στην Άρτα ποιος έχει πρόβλημα επιβίωσης στη Νέα Δημοκρατία ή σαν να μην γνωρίζουν στην Πρέβεζα ποιος έχει πρόβλημα επιβίωσης στο ΠΑΣΟΚ....

Σε τέτοιες στημένες δημοσκοπήσεις δεν έχει κανένα νόημα το αποτέλεσμα. Για αυτό και δεν έχει καμία αξία να μεταφέρουμε ποσοστά που διαρρέουν και ονόματα που φέρεται να έχουν το μεγάλο προβάδισμα.

Παλαιοκομματικές μέθοδοι, ξεπερασμένες από την εποχή που το μόνο που κάνουν είναι να εκθέτουν όσους τις ακολουθούν. Μπορεί να πιστεύουν ότι με τέτοιες δημοσκοπήσεις θα πάρουν το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία αλλά λησμονούν πως αυτές δεν μπορούν να τους φέρουν και τις ψήφους του κόσμου.

Γιατί τελευταίος κριτής είναι ο λαός, ο οποίος στέλνει μηνύματα αλλά κάποιοι συνεχίζουν να μην τα λαμβάνουν. Και επιμένουν....

Τον καθένα ότι τον βολεύει......


www.EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: