Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες στην Πρέβεζα.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Στη νέα χρονιά που ξεκίνησε θα είναι πολύ πιο άγρια και βάρβαρη η επίθεση της συγκυβέρνησης ενάντια την μικρομεσαία αγροτιά, η οποία θα υποστεί και νέα βαριά χτυπήματα με την νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2014 - 2020.



Η αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνώντων επιδεινώνει ραγδαία τα προβλήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Με το «καλημέρα» φέτος επιβλήθηκε αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ κατά 23% και αύξηση στο αγροτικό ρεύμα κατά 8,9% και έπεται συνέχεια με τα χαράτσια για γεωτρήσεις, ενώ σχεδιάζεται φορολόγηση στα χωράφια σε όσους δε θεωρούνται κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καθώς και περαιτέρω αύξηση της φορολόγησης της αγροτιάς, αφού προετοιμάζονται σχέδια για να κρατάνε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι λογιστικά βιβλία, ώστε να γίνουν, υποτίθεται, επαγγελματίες αγρότες, αλλά αυτό πρακτικά σημαίνει κατάργηση της επιστροφής του ΦΠΑ, μείωση της επιστροφής πετρελαίου, φόρο επιτηδεύματος, περαίωση κ.ά. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιβληθεί φορολογικός συντελεστής στους αγρότες και κτηνοτρόφους 20-25%. Πρόκειται για άγριο φοροχαράτσωμα. Και τα χαράτσια αυτά έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα που φορτώθηκαν ήδη στην καμπούρα της αγροτιάς.



Ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής, το αγροτικό εισόδημα όλο και μειώνεται. Από το 2000 μέχρι το 2011 η μείωση αθροιστικά έφτασε το 26,5%, ενώ το 2010 ήταν 5,3% και το 2011 4,3%. Και η μείωση του αγροτικού εισοδήματος για τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους θα συνεχιστεί. Το μνημόνιο και τα χαράτσια τσακίζουν το αγροτικό εισόδημα και η αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2014-2020 θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα. Η ολέθρια πολιτική που ακολουθείται και θα ακολουθηθεί και τα επόμενα χρόνια από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου οδηγούν την αγροτιά σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και απόγνωση, ενώ, από την άλλη, θα επιταχύνουν το πέρασμα της γης, της αγροτικής παραγωγής, των επιδοτήσεων και γενικότερα του παραγόμενου αγροτικού πλούτου της χώρας μας στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών, προς όφελος πάντα της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος της ΕΕ, της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ή όποιας άλλης τέτοιας κυβέρνησης προκύψει.



Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας των αγροτών χρειάζεται, απαραίτητα, να συνδυάζεται και να συντονίζεται με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να στηρίζεται σε μια λαϊκή αγωνιστική συμμαχία που θα συγκρούεται με την εξουσία των μονοπωλίων και θα παλεύει για την ανατροπή της.



Ο νέος νόμος για τους νέους συνεταιρισμούς και το αγροτικό κίνημα έχει στόχο να δημιουργήσει συνεταιρισμούς στους οποίους δεν θα συμμετέχουν μικροί και οι μεσαίοι αγρότες, αλλά μόνο λίγοι μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα και θα δρουν, αποκλειστικά, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών. Σε ό,τι δε αφορά στην νέα συνδικαλιστική οργάνωση, ο στόχος τους είναι να φτιάξουν ένα «αγροτικό κίνημα» που θα συνδιαλέγεται, αρμονικά, με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία και θα χρησιμοποιείται για το πέρασμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και για το χτύπημα των αγροτικών αγώνων.



* Την Τέταρτη, 18 Γενάρη, συγκέντρωση στα δικαστήρια Πρέβεζας, ενάντια στα αγροτοδικία των συναδέλφων από το μπλόκο του Λούρου το 2009. Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα του αγώνα που αμφισβητείτε, διώκετε και τιμωρείτε σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση.



* Την Τετάρτη, 25 Γενάρη, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες έμποροι, σπουδαστές και φοιτητές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, πραγματοποιούμε μαχητικές συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ. Με την αγωνιστική παρουσία μας στην κινητοποίηση διαδηλώνουμε την λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών για τ' ακίνητα που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και καταγγέλλουμε τη νέα, μεγάλη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος - οικιακού και αγροτικού - που αποφάσισε η κυβέρνηση.



* Την Παρασκευή, 27 Γενάρη, κινητοποίηση στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.



Διεκδικούμε.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση των κρατικοσυνεταιριστικών εταιρειών της ΑΤΕ. Στήριξη του κρατικού συνεταιριστικού χαρακτήρα της «ΔΩΔΩΝΗΣ».
  • Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών, σε όλα τα φυτικά και ζωικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.
  • Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις.
  • Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, Ενέργεια.
  • Αύξηση της φορολογίας στα μεγάλα εισοδήματα στο 45%.
  • Νομιμοποίηση και παροχή δωρεάν της υποδομής ηλεκτροδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.
  • Απόσυρση του νόμου για τους συνεταιρισμούς των μεγαλοαγροτών και τους Αγροτικούς Συλλόγους της υποταγής. ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιος φορέας με πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής του κεφαλαίου στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους.
  • Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ, με διαγραφή των τόκων - πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και των προστίμων.
  • Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους αγρότες με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: