Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ν.Υ. TIMES: Το δημόσιο-τέρας, η διαφθορά και οι κουρτίνες των 38.000 δολαρίων


Ν.Υ. TIMES: Το δημόσιο-τέρας, η διαφθορά και οι κουρτίνες των 38.000 δολαρίων

 

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν οι New York Times την κατάσταση στο ελληνικό δημόσιο, κάνοντας λόγο για εκτεταμένη διαφθορά, κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και κομματικούς στρατούς.
Συγκεκριμένα, το άρθρο της αμερικάνικης εφημερίδας (και μάλιστα πρωτοσέλιδο) κάνει εκτεταμένη αναφορά στο πως γίνονται οι προσλήψεις συμβούλων «από το παράθυρο» στα γραφεία των αξιωματούχων και πως το χρήμα ξοδεύεται σε ανούσιες αγορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι κουρτίνες διευθυντή που σύμφωνα με τους Times κόστισαν 38.000 δολάρια.
Στο στόχαστρο της εφημερίδας μπαίνουν και οι υπάλληλοι της Βουλής που απολαμβάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ είναι και υπεράριθμοι. Η αρθρογράφος φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι υπάλληλοι είναι τόσοι πολλοί που δεν έχουν ούτε θέση να κάτσουν!
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η εφημερίδα στις συνεχείς απεργίες και κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, και τονίζει πως ενώ έχουν γίνει περικοπές μισθών, δεν έχει γίνει καμία απόλυση που θα μείωνε το δημόσιο.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι υπάρχουν περίπου 700.000 υπάλληλοι και άλλοι 80.000 σε κρατικές εταιρίες, όταν τριάντα χρόνια πριν ο αριθμός τους μόλις έφτανε το ένα τρίτο. Το δημοσίευμα καταλήγει ότι ο περιορισμός του δημόσιου τομέα δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού οι υπάλληλοι αντιδρούν κάνοντας λευκή απεργία σε κάθε αλλαγή που επιχειρεί η κυβέρνηση.

www.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: