Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τις χειρότερες μέρες του περνά ο τουρισμός στην Ήπειρο.


    












Οι πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που περνά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν επηρεάσει πολύ σημαντικά και τον τουρισμό της Ηπείρου που κατ' εξοχήν δουλεύει με την Ελληνική αγορά. Ο κλάδος διανύει τις χειρότερες ημέρες των τελευταίων ετών, με τους ξενοδόχους να έχουν φθάσει σε απόγνωση.
Μάλιστα, η κίνηση φαίνεται ότι θα είναι μειωμένη και στο προσεχές τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, μια περίοδο κατά την οποία παραδοσιακά οι ξενοδόχοι δούλευαν πολύ και η οποία ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη της χειμερινής τουριστικής περιόδου στα Γιάννινα. Βέβαια, ακόμη είναι νωρίς και πολλοί επισκέπτες ίσως φθάσουν στα Γιάννινα την τελευταία στιγμή.


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

«Δεν υπάρχει κίνηση, περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο» τόνισε στον «Π.Λ.» ο κ. Κώστας Βλάχος, Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Οι ξενοδόχοι έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε πολλοί από αυτούς θ' αναγκαστούν να απολύσουν κόσμο! Τα έσοδα έχουν μειωθεί πάνω από 35% στον κλάδο, ενώ οι υποχρεώσεις και τα έξοδα συνεχώς αυξάνονται.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ.

Τα διαθέσιμα δωμάτια που υπάρχουν στα Γιάννινα εν όψει του τριημέρου είναι αρκετά και όσοι έρθουν στην πόλη, ανάλογα με το βαλάντιό τους, μπορούν να βρουν αυτό που θέλουν και να πετύχουν μια πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής. Άλλωστε, οι Γιαννιώτες ξενοδόχοι διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν. Παράλληλα, λόγω της Εγνατίας πολλοί θα είναι οι επισκέπτες που θα έρθουν στην περιοχή μας για μια μόνο ημέρα, ενώ άλλοι θα συνδυάσουν την παραμονή τους στα Γιάννινα με την παρακολούθηση των εκδηλώσεων για την επέτειο του «ΟΧΙ», όπως την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, που θα γίνει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και βεβαίως την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ανήμερα της εθνικής μας εορτής.
Όπως φαίνεται, σύμμαχος θα είναι και ο καιρός. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, περίπου στους 10 βαθμούς, αλλά ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια.

www.proinoslogos.gr

http://thesprotia-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: