Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Τώρα φαίνεται ποια είναι η άρχουσα τάξη της Ελλάδας.

Map of the Holy Roman Empire in the 10th century


Η άρχουσα τάξη της Ελλάδος είναι σε κατάσταση αμόκ μπροστά στο ενδεχόμενο κουρέματος. Έως τώρα που έχαναν οι χαμηλότερες οικονομικές τάξεις δεν τους ένοιαζε, μέσα τους κρυφογελούσαν και σιγοψιθύριζαν ότι υπάρχει περιθώριο για κόψιμο κι άλλου λίπους.

Όμως οι Γερμανοί τους "την έκαναν" και κουρεύουν τις αποταμιεύσεις τους!

Αυτό οδηγεί τους Έλληνες πλούσιους σε κατάσταση ΑΜΟΚ κατά του ΔΝΤ-Γερμανίας που επιδιώκουν το μεγαλύτερο δυνατό κούρεμα χρέους.

Και ενώ μόνοι μας θα έπρεπε να κάνουμε κούρεμα χρέους από την αρχή ή ακόμη καλύτερα διαγραφή χρέους, τώρα που αυτά μας επιβάλλονται -έστω μερικώς- , η άρχουσα τάξη το αρνείται και αντιπροτείνει να πληρώσει ο λαός περισσότερα!!

Και ενώ όλοι έλεγαν ότι με το κούρεμα θα κερδίσουμε μόνο κάτι λίγα δις και ούτε, τώρα διαφαίνεται ότι μπορεί να γλιτώσουμε μέχρι και 100 δις και άρα ο παροξυσμός αυτών των πλουσίων που θα τα χάσουν φτάνει στα ύψη.

Αξίζει λοιπόν ένα τέτοιο κούρεμα ακόμη και αν τα ασφαλιστικά ταμεία χάσουν μερικά δις (π.χ. 5-6 δις). Αξίζει ένα τέτοιο κούρεμα αν από τα 350 δις ευρώ χρέος σβήσουν τουλάχιστον τα 100! Και έτσι θα είναι η πρώτη φορά που η μεγαλοαστική τάξη της Ελλάδος θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Γι' αυτό και είναι η πρώτη φορά που ίσως η ελληνική βουλή δεν θα υπερψηφίσει αυτά τα μέτρα (το κούρεμα), μέτρα τα οποία θα μειώνουν την περιουσία των μεγαλοαστών για πρώτη φορά μετά τον β' παγκόσμιο πόλεμο.

Γιατί η βουλή δεν ενδιαφέρεται για το καλό του λαού αλλά για το καλό αυτής της μεγαλοαστικής τάξης.

Και μην σας παγιδεύουν, ο λαός θα υποστεί στα χέρια τους σκληρά νέα μέτρα είτε με κούρεμα είτε χωρίς κούρεμα, το μόνο που παιζόταν ήταν αν και πόσα θα χάσουν και τα από πάνω οικονομικά στρώματα. 

Αλλά είπαμε, τίποτα από αυτά δεν θα περάσει επειδή η ελληνική βουλή δεν ανήκει στους μισθωτούς και τους εργάτες αλλά στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.

CREEK RIDER

Δεν υπάρχουν σχόλια: