Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Έκτακτη εισφορά: Έως τέλος Οκτωβρίου η προθεσμία για τη 2η δόση.


 
Προθεσμία έως το τέλος Οκτωβρίου έχουν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή της 2ης δόσης της έκτακτης εισφοράς (αλληλεγγύης ή τέλους επιτηδεύματος), άσχετα από το εάν έχουν λάβει ή όχι τη σχετική ειδοποίηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, εφόσον η έκδοση των ειδοποιητηρίων ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και η πολυήμερη κατάληψη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από τους εργαζόμενους μπλόκαραν την έκδοση και αποστολή 1 εκατ. ειδοποιητηρίων για την πληρωμή της δεύτερης δόσης των ποσών φόρου που έχουν βεβαιωθεί με το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα.

Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 900.000 φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα το εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος.

Οι φορολογούμενοι που έχουν πληρώσει μόνο την πρώτη δόση και δεν έχουν λάβει ακόμα τα ειδοποιητήρια για την εξόφληση της δεύτερης δόσης του πολυεκκαθαριστικού, θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Η πληρωμή της δεύτερη δόσης μπορεί να γίνει στην εφορία με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του φορολογούμενου.

2. Σε περίπτωση που η δεύτερη δόση είναι ισόποση με την πρώτη δόση, η πληρωμή μπορεί να γίνει στην τράπεζα μα την ειδοποίηση του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος.

3. Όσοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο Taxisnet, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ενημέρωσης για τις ειδοποιήσεις πληρωμής φόρου. Εκεί μπορούν να διαπιστώσουν εάν έχει εκδοθεί το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: