Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

''Eπιλογές στο όνομα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να υπάρξουν''. Δήλωση Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ στις 26.10.11



ΔΗΛΩΣΗ
Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλος Π.Σ. ΠΑΣΟΚ
26/10/11

Επιλογές στο όνομα του ΠΑΣΟΚ χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να υπάρξουν

Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αμέτοχο και χωρίς λόγο στις εξελίξεις που σχεδιάζονται και που θα επηρεάσουν για πολλά χρόνια την πορεία της χώρας και του ελληνικού λαού.
Την ίδια στιγμή οι δηλώσεις βουλευτών αλλά και στελεχών του κινήματος δημιουργούν την εικόνα μιας πολιτικής Βαβέλ. Από τη μία εμφανίζονται θιασώτες Κυβέρνησης Συνεργασίας, από την άλλη θιασώτες Κυβέρνησης Προσωπικοτήτων, δημιουργώντας επιπλέον προβληματισμό στα μέλη και τα στελέχη μας.
Κατανοώ την πίεση που δέχονται. Αυτό όμως είναι αποτέλεσμα των όσων ψηφίζουν στη Βουλή με ή χωρίς το πιστόλι στον κρόταφο.
Οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο λαός στις τελευταίες εκλογές ψήφισε μια συγκεκριμένη Κυβέρνηση. Αν θεωρούν ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο της ή αν νοιώθουν, κυβέρνηση και βουλευτές, πολιτικά αδύναμοι να προσφέρουν, τότε πρέπει να απευθυνθούν στο λαό και πάλι.
Σκέψεις, σχεδιασμοί και αποφάσεις χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση δεν είναι συμβατές με τη Δημοκρατία.


Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται με διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις σε όλα τα επίπεδα και αυτή η εικόνα επιτείνει το κλίμα απογοήτευσης και ανασφάλειας στον έλληνα πολίτη.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρώ απαραίτητη τη σύγκλιση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Κινήματος, σαν το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει και για την ενδεχόμενη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και για τα τεράστια πολιτικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Λύσεις και επιλογές στο όνομα του ΠΑΣΟΚ χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να υπάρξουν.
Οφείλουμε να διασφαλίσουμε τη στοιχειώδη καταστατική λειτουργία του κινήματος.
Προειδοποιώ ότι οποιαδήποτε λύση ή απόφαση που δεν θα έχει τη σύμφωνη γνώμη του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: