Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Βρήκαν το χάπι της μακροζωίας;


Οι ερευνητές παρασκεύασαν φάρμακα που επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Υπολογίζουν πως θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο τα επόμενα 5 με 10 χρόνια. "Στόχος δεν είναι η επιμήκυνση της επιβίωσης, αλλά μια μεγάλη σε διάρκεια υγιή ζωή", τόνισαν οι ίδιοι.

Βρετανίδα καθηγήτρια ανέφερε πως με τα νέα φάρμακα οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία για μια δεύτερη καριέρα μετά τα 65...
ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΖΩΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ... 150.
Βρετανίδα καθηγήτρια ανέφερε πως με τα νέα φάρμακα οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία για μια δεύτερη καριέρα μετά τα 65.
Φάρμακα που επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, και τα οποία θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζουν το λιγότερο μέχρι τα 150, θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια αναφέρει έρευνα Αυστραλών επιστημόνων!

Μπορεί τα χάπια που θα παρασκευαστούν να μη μας κάνουν αθάνατους, όπως η φιλοσοφική λίθος που προσπαθούσαν να βρουν οι αλχημιστές του Μεσαίωνα, αλλά σίγουρα, όπως τόνισε στην παρουσίαση της έρευνάς του σε συνέδριο που έγινε στην Αυστραλία ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ, Πίτερ Σμιθ, θα μας προσφέρουν μια μεγαλύτερη σε διάρκεια και καλύτερη σε ποιότητα ζωή.

Τα θαυματουργά χάπια έχουν ως στόχο να ενεργοποιήσουν όλες εκείνες τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού που του επιτρέπουν να "επιδιορθώνει" τον εαυτό του και κατά συνέπεια θέτουν συνεχώς εμπόδια στη γήρανση και τα επακόλουθά της, ενώ είναι πολύ πιθανό ο συνδυασμός τους με θεραπείες βλαστοκυττάρων να βελτιώνει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της ζωής.

Κατά την παρουσίασή του στο ετήσιο συνέδριο πανεπιστημιακών του τομέα της υγείας, ο καθηγητής Πίτερ Σμιθ ανέφερε χαρακτηριστικά: "Πιστεύω ότι υπάρχουν πραγματικές ελπίδες να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την ανθρώπινη ζωή με μερικές δεκαετίες ακόμα.

Ο στόχος δεν είναι να προσφέρουμε μια επιμήκυνση της επιβίωσης, αλλά μια μεγάλη σε διάρκεια υγιή ζωή. Δεν θέλουμε απλώς να ζούμε περισσότερο, αλλά να ζούμε και σε καλές συνθήκες. Αυτά τα φάρμακα θα βοηθήσουν τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να ξανανιώνει, κάνοντας τους ανθρώπους να ζουν πολύ και καλά".

Ελπίδες.
Μάλιστα, όπως τόνισε:
"Οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να πάρουν σύνταξη στα 65 και να αναγκαστούν να περάσουν δεκαετίες ανήμποροι στο σπίτι". Σε αυτό συμφωνεί με δηλώσεις της στη βρετανική εφημερίδα "Ντέιλι Μίρορ" και η νευροεπιστήμονας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, βαρόνη Σούζαν Γκρίνφιλντ, η οποία ανέφερε πως με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια δεύτερη καριέρα μετά τα 65. Μάλιστα, σύμφωνα με την Γκρίνφιλντ, οι μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενοι θα μπορούν να απασχολούνται σε μη χειρωνακτικές δουλειές που θα έχουν ως βάση τη γνώση και την εμπειρία.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: