Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ραντεβού στον Κούκο δίνουν οι κάτοικοι της Σμυρτούλας την 1η Νοεμβρίου. Κλείνει η χωματερή του Δήμου Πρέβεζας τέλος του μήνα.


Στο οριστικό κλείσιμο της χωματερής του Κούκου θα προχωρήσει η συντονιστική επιτροπή αγώνα από την 1η Νοεμβρίου σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το κλείσιμο της έτσι όπως δεσμεύτηκαν στην αρχές Αυγούστου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, Στράτος  Ιωάννου αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το κλείσιμο της παράνομης χωματερής «ΚΟΥΚΟΣ», επανέρχεται όπως αναφέρει  για τελευταία φορά, για να θυμίσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η 31η Οκτωβρίου πλησιάζει.

Τονίζει χαρακτηριστικά ότι «είναι η καταληκτική ημερομηνία λειτουργίας της χωματερής στον «ΚΟΥΚΟ» σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας της 3ης Αυγούστου 2011 (πρακτικό 16/2011) και τις εγγυήσεις που δόθηκαν στη σύσκεψη της 1ης Αυγούστου 2011 από τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Ε. Ιωάννου»
Σύμφωνα με τα μέλη από τη δική τους πλευρά υπήρξε ανοχή, αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους συμπολίτες , όταν στις 5 Αυγούστου αναστείλανε τον αποκλεισμό της παράνομης χωματερής, δίνοντας με καλή πίστη, τρίμηνη παράταση στη Δημοτική μας Αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δημιουργία του προσωρινού σταθμού μεταφόρτωσης.

Να θυμίσουμε ότι σε επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Καχριμάνης στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα στην χωματερή του Κούκου ζήτησε  από τους κατοίκους να σταματήσουν τον αποκλεισμό της χωματερής (ΧΑΔΑ) έως τρεις μήνες, ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στο οριστικό κλείσιμο και στην αποκατάστασή της. Η Διοίκηση της Περιφέρειας και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ανέλαβαν να είναι εγγυητές της συμφωνίας αυτής, παρακολουθώντας από κοντά την πορεία της.

  

Σε σύσκεψη μάλιστα που έγινε για το θέμα συμφωνήθηκε, όπως και έγινε, να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση δημιουργίας προσωρινού Σταθμού Μεταφόρτωσης στη θέση «Κούκος», να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την μεταφορά των απορριμμάτων που είχε προκηρυχθεί για το επόμενο εξάμηνο από τη συγκεκριμένη τοποθεσία και με κατεπείγουσες διαδικασίες συμφωνά και με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, να γίνει νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μεταφορά των απορριμμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία στην περιοχή για το αν θα τηρηθούν τα χρονοδιάγραμμα που έχουν τεθεί αφού όπως μας είπανε οι απαντήσεις που έχουν πάρει μέχρι σήμερα δεν ήταν ξεκάθαρες. Απαντήσεις όπως  «θα δούμε», «ευελπιστούμε» ή και ακόμη ότι «ίσως χρειαστούμε λίγο χρόνο» δεν ικανοποιούν τους κατοίκους οι οποίοι τονίζουν πως αίτημα τους αδιαπραγμάτευτο είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των τριών μηνών που οι ίδιοι οι θεσμικοί φορείς θέσανε.

Τα μέλη της επιτροπής αγώνα θυμίζουν ότι το τρίμηνο τελειώνει και καλούνε κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση αυτή, να μη θεωρήσει το σεβασμό που δείξανε  ως αδυναμία.

Οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι  την 1η Νοεμβρίου να βρίσκονται στις θέσεις τους, στην είσοδο της χωματερής, για να απαγορεύσουνε τη διέλευση και είσοδο στην περιοχή οιασδήποτε μορφής τροχοφόρου που θα μεταφέρει σκουπίδια, κάνοντας χρήση άμεσα, αν απαιτηθεί, όλων των ένδικων μέσων που έχουμε δικαίωμα σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία.

 BestNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: