Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

«Ελεύθεροι Πολίτες» το νέο κόμμα του Βασίλη Οικονόμου, με δύο υπογραφές από Ήπειρο.
















Νέα πολιτική κίνηση με τον τίτλο «Ελεύθεροι Πολίτες» δημιουργήθηκε με πρωτοστάτη τον ανεξάρτητο βουλευτή Βασίλη Οικονόμου (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ). Την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν συνολικά 250 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο άνθρωποι από την Ήπειρο: ο κ. Γιάννης Δρόσος από τα Γιάννενα (στρατηγός ΕΑ Αστυνομίας) και ο κ. Χρήστος Αγγέλης από την Άρτα (συνταξιούχος δάσκαλος, πρώην αντινομάρχης Πειραιά). 

«Συμμετέχουμε στην αγωνία ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, για την δεινή και επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει η Πατρίδα μας, η ελληνική οικονομία, η υγιής επιχειρηματικότητα, η έντιμη εργασία, τα ελληνικά νοικοκυριά και κάθε πολίτης, από την ασκούμενη, καταστρεπτική, αναποτελεσματική και αδιέξοδη, πολιτική των μνημονίων.


Διαπιστώνουμε, ότι προσβάλλεται βάναυσα η εθνική μας αξιοπρέπεια, απειλείται η εθνική μας συνοχή και κινδυνεύουν: Η δημόσια περιουσία με ξεπούλημα και αφελληνισμό. Τα εθνικά μας θέματα και η ασφάλεια της χώρας με σοβαρή υποβάθμιση. Η κοινωνική ειρήνη με στρεβλή πολυπολιτισμικότητα. Τα νιάτα της Ελλάδας με εξανδραποδισμό», τονίζουν μεταξύ άλλων και θεωρούν υπευθύνους τους περισσότερους πολιτικούς φορείς της προοδευτικής παράταξης, για «θολή και στείρα αντι-πολιτική χωρίς σοβαρές προτάσεις καθώς και για τις αγκυλώσεις και την αδυναμία τους να συνεργαστούν, δίνοντας διέξοδο στους πολίτες που ασφυκτιούν, δίνοντας λύση στο οξύ πολιτικό πρόβλημα και προοπτική σύγχρονης προοδευτικής διακυβέρνησης στην χώρα».

 Στόχος της κίνησης είναι η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και ενότητα της ευρείας Δημοκρατικής Παράταξης με σκοπό την διατύπωση προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης ώστε να υπάρξει θετική διέξοδος από την κρίση. 

Η πρώτη πανελλαδική σύσκεψη έγινε χθες Σάββατο στα γραφεία της Κίνησης (Βασ. Κωνσταντίνου 2 , 1ος όροφος, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

 Ιστοσελίδα: www. eleutheroipolites.gr
www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: