Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Persona non grata και οι 40άρηδες Δημόσιοι υπάλληλοι για την τρόικα.


εργασια, ΔΕΚΟ, DEKO, ERGASIA, DHMOSIO

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιδιώκει να αυξήσει τη δεξαμενή των υπό συνταξιοδότηση εφέδρων, δηλαδή όσων μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων διαθέτουν 33 χρόνια υπηρεσίας και είναι τουλάχιστον 53 ετών.
Πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα για να συμπεριληφθούν στο καθεστώς και δημόσιοι υπάλληλοι ηλικίας 40 ετών οι οποίοι για να συνταξιοδοτηθούν θέλουν 20 χρόνια υπηρεσίας ακόμη
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι εκπρόσωποι των δανειστών στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας για την εκταμίευση της 6ης δόσης, επιμένουν στη δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους στο κράτος, μέσω απολύσεων. 
 
Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιδιώκει να αυξήσει τη δεξαμενή των υπό συνταξιοδότηση εφέδρων, δηλαδή όσων μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων διαθέτουν 33 χρόνια υπηρεσίας και είναι τουλάχιστον 53 ετών. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα κατατεθεί τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο η οποία θα δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης χρόνων προϋπηρεσίας και στον ιδιωτικό τομέα είτε με εξαγορά (για προϋπηρεσία πριν το 1983) είτε με τη διαδικασία της διαδοχικής ασφάλισης (για προϋπηρεσία μετά το 1983) έτσι ώστε να τεθούν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας περισσότεροι από 20.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.
 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας μιλώντας χτες στη διευρυμένη κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης όπου συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου μέχρι το τέλος του έτους το οποίο θα «αλλάξει ριζικά τη δομή του κράτους».
 
Στο νομοσχέδιο για το Νέο Κράτος θα προβλέπονται τα νέα οργανογράμματα των δημοσίων υπηρεσιών και η ανακατανομή των αρμοδιοτήτων με στόχο τα υπουργεία να διατηρήσουν επιτελικό ρόλο και να μεταφερθούν αρμοδιότητες στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: