Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Kόντρα ΕΛΤΑ με ΕΕΤΤ για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.




Η διαχρονική κόντρα των ΕΛΤΑ με την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και το υπουργείο Υποδομών αναβιώνει.

Αφορμή είναι η επιβολή προστίμου 25.000 ευρώ στα Ελληνικά Ταχυδρομεία επειδή, κατά το 2008, η ποιότητα παροχής των υπηρεσιών για την αλληλογραφία πρώτης προτεραιότητας εσωτερικού και της εισερχόμενης - εξερχόμενης αλληλογραφίας εξωτερικού κρίθηκε από το την ΕΕΤΤ ως ανεπαρκής.

Με άλλα λόγια, τα ΕΛΤΑ, κατά το 2008 οπότε απασχολούνταν 12.413 άτομα (από 11.841 το 2007) δεν διένειμαν έγκαιρα την αλληλογραφία...

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας, η αλληλογραφία εσωτερικού θα πρέπει να επιδίδεται στον παραλήπτη μετά από μία εργάσιμη μέρα από την εργάσιμη μέρα κατάθεσης. Αντίστοιχα, τα γράμματα εξωτερικού πρώτης προτεραιότητας θα πρέπει να επιδίδονται ύστερα από 3-5 εργάσιμες (από την μέρα κατάθεσης).

Έτσι η ΕΕΤΤ -της οποίας η αρμοδιότητα περιορίζεται στην εισήγηση και όχι στην επιβολή προστίμων- εισηγήθηκε τον περασμένο Μάιο στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την επιβολή κύρωσης 80.000 ευρώ.

Από την πλευρά τους, τα ΕΛΤΑ ζήτησαν με έγγραφό τους στις 3 Ιουνίου από τον τότε υπουργό Δ. Ρέππα το πρόστιμο να μη γίνει δεκτό, ωστόσο, ο διάδοχός του Γ. Ραγκούσης υπέγραψε την επιβολή του -μειωμένου στις 25.000 ευρώ- προστίμου.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο πρόστιμο εντάσσεται στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού και αποδίδουν την καθυστέρηση της έγκαιρης παράδοσης της αλληλογραφίας στα ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο της Ελλάδας.

Πάντως, ήδη από τον Μάρτιο του 2008, ο τότε πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Ν. Αλεξανδρίδης, είχε επισημάνει δημόσια ότι βάσει των μετρήσεων της Αρχής το ποσοστό της αλληλογραφίας που παραδίδεται από τα ΕΛΤΑ την επόμενη μέρα ανήλθε σε 79,9% έναντι 78,8% το 2007. Και αυτό όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το αντίστοιχο μέγεθος ανέρχεται στο 90%.

Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο γρήγορα... πηγαίνουν σήμερα το γράμμα τα ΕΛΤΑ, όπου απασχολούνται λιγότερα από 10.000 άτομα...

Δημ. Δελεβέγκος
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: