Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Χάθηκαν στον «δρόμο» οφειλές μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.



Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται συχνά η αναζήτηση των διαδρομών που ακολουθούν οι ασφαλιστικές οφειλές των ΜΜΕ.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τύχη των οφειλών μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών που κάποια στιγμή εξαφανίστηκαν από τους καταλόγους του ΤΣΠΕΑΘ, του μέχρι χθες Ταμείου συντακτών προσωπικού εφημερίδων Αθηνών Θεσσαλονίκης που ενοποιήθηκε πρόσφατα στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

 Από τα στοιχεία που κοινοποίησε η προηγούμενη διοίκηση του Ταμείου στις ενώσεις των εργαζομένων απουσίαζε η οφειλή, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ - που είχε έλθει στην επιφάνεια το 1999 από τον τότε υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Φ. Ιωαννίδη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Βουλής.

 Μάλιστα για να κοινοποιηθούν το 2006 οι λίστες με τις οφειλές των επιχειρήσεων που ζητούσαν οι Ενώσεις, χρειάστηκε η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Την οφειλή των ποσών τηλεοπτικού σταθμού που δεν καταγράφεται σε καμία από τις λίστες επιβεβαιώνουν και μετά το 2004 αρμόδιοι υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος.

 Ωστόσο, τα ίχνη της διαδρομής που ακολούθησε η «εξόφλησή» της φαίνεται ότι σβήστηκε χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ειδική ρύθμιση... τουλάχιστον εμφανώς.

 Μάλιστα η οφειλή δεν συμπίπτει ούτε με το επίδικο ποσό για το οποίο τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

 Πάντως, εκτός από το σύνολο των 6,119 εκατ. που εμφάνιζε το ΤΣΠΕΑΘ το 2006 ως ανείσπρακτες οφειλές από 27 εφημερίδες και 13 ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, άλλες 28 επιχειρήσεις με οφειλή 4,8 εκατ. είχαν ενταχθεί ήδη στις ρυθμίσεις του υπουργείου Απασχόλησης...

Ακόμη πιο υψηλά είναι τα ποσά των οφειλών στο Ταμείο Τεχνικών Τύπου. Μάλιστα, η προηγούμενη διοίκηση του Ταμείου απέστειλε στην εφορία τα ονόματα 36 επιχειρήσεων οι οποίες χρωστούν άνω των 15 εκατ. ευρώ. Ταυτοχρόνως, άλλες 28 εμφανίζονται να οφείλουν στο πρώτο εξάμηνο του 2008 ποσά άνω των 6 εκατ. ευρώ.

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: