Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή χιλιάδες διαδηλωτές.




Πλημμύρισαν με κόσμο οι κεντρικοί δρόμοι μεγάλων πόλεων.


Από τη Φρανκφούρτη μέχρι το Λονδίνο και από το Τόκιο μέχρι το Χονγκ Κονγκ και τη Σεούλ, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν υπό το σύνθημα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή». Διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους και πλατείες φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην οικονομική ανισότητα. 

Στην Ευρώπη, οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό το κλίμα των αυστηρών μέτρων λιτότητας που έχουν υιοθετηθεί από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Στη Φρανκφούρτη, περίπου 5.000 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενώ εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν και στο Σεράγεβο κρατώντας εικόνες του Τσε Γκεβάρα και την παλιά κομμουνιστική σημαία που αναγράφει «Θάνατος στον καπιταλισμό, ελευθερία στους ανθρώπους».

Το κίνημα «Κατάληψη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου» δίνει ραντεβού σήμερα στην Πλατεία Πατερνόστερ, κοντά στα γραφεία της Bank of America.

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε και στη Ρώμη, μία ημέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οργισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τα τζάμια τραπεζών στην ιταλική πρωτεύουσα και πυρπόλησαν αυτοκίνητα.

Μεγάλη διαδήλωση αναμένεται και στην Ισπανία, τη γενέτειρα του κινήματος των Αγανακτισμένων. 

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν όμως και στο Σίδνεϊ, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ και τη Σεούλ. 








Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Βερολίνου.














Δυναμικό «παρών» έδωσαν και οι πολίτες του Σαράγιεβο.







Στο Βουκουρέστι άνθρωποι όλων των ηλικιών διαδήλωσαν ενάντια στην κοινωνική και οικονομική ανισότητα.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: