Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αλαλούμ η σύνθεση του 5ου Ομίλου της Δ' Εθνικής. Πάει για παράταση η πρεμιέρα.

Τραγελαφικά πράγματα συμβαίνουν όχι μόνο στις τρεις επαγγελματικές Κατηγορίες ποδοσφαίρου, αλλά και στη Δ' Εθνική, καθώς η Ε.Π.Ο. αναζητεί... τρόπους για να συνθέσει τους Ομίλους! Ειδικά όσον αφορά τον 5ο Όμιλο, (που μας ενδιαφέρει), γίνονται διάφορες ανακατατάξεις.

Αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί με 15 σωματεία, όμως τέσσερεις... Αστέρες δεν δήλωσαν συμμετοχή, και συγκεκριμένα οΑστέρας Ρόκκας Άρτας (που είχε μείνει από πέρσι), ο Ναυπακτιακός Αστέρας (που υποβιβάστηκε από τη Γ' Εθνική), καθώς και οι νεοφώτιστοι Αστέρας Παραποτάμου και Αστέρας Μεσοποτάμου Πρέβεζας.

Έτσι, στον Όμιλό μας απέμειναν μόλις 11 ομάδες και η Ε.Π.Ο. αποφάσισε να μεταφέρει σ' αυτόν δύο από τα Τρίκαλα: τον Α.Ο. Τρικάλων (που αποβλήθηκε από τη Β' Εθνική) και τη Θύελλα Πετρωτού.

Οι σύλλογοι έγιναν 13, ωστόσο -όπως όλα δείχνουν- τόσο ο Α.Ο. Τρικάλων όσο και ο ΠΑΣ Πρέβεζα δεν θα κατεβούν να αγωνιστούν.

 Και η Ομοσπονδία είναι πιθανό να φέρει μια ακόμη ομάδα από άλλον Όμιλο, ώστε το Πρωτάθλημα να διεξαχθεί με (12) δώδεκα.

Με τα τωρινά δεδομένα, η σύνθεση του 5ου Ομίλου έχει ως εξής:


5ος ΌΜΙΛΟΣ
(11 Ομάδες)

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Όλυμπος Κέρκυρας, Α.Ο. Κασσιώπης.

ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας.

ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ. Πίνδος Κόνιτσας

ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Οδυσσέας Νυδρίου Λευκάδας,
Εθνικός Φιλιππιάδας.

ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ: Φιλοθέη Άρτας, Ομόνοια Πέτρας.

ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΑΕ Μεσολόγγι, Αμφίλοχος.

ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Θύελλα Πετρωτού.




Πάει για παράταση η πρεμιέρα.

Μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να έχει οριστεί ως ημερομηνία πρεμιέρας η 30η Οκτώβρη, ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από... βέβαιο πως θα δοθεί μία ακόμη παράταση για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Αυτό προέκυψε από τη συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής, αλλά και από τη συνάντηση που είχαν με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος συνέστησε υπομονή, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο με τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών, για τις οποίες εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταρτισμός των ομίλων που έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν πρέπει να θεωρείται τελικός για δύο λόγους.

Αφενός, επειδή είναι πολύ πιθανό να προστεθούν στους ομίλους κι άλλες ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών, σε περίπτωση που καταδικαστούν με υποβιβασμό από τα αθλητικά δικαστήρια, αφετέρου διότι δεν μπορεί να αναφερθεί με σιγουριά ότι οι ομάδες που έχουν χρέη στην Ε.Π.Ο. θα δεχθούν να τεθούν υπό καθεστώς διακανονισμού, προκειμένου να τα εξοφλήσουν και να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Το μόνο σίγουρο είναι πως το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής δεν πρόκειται να ξεκινήσει εάν δεν αρχίσουν πρώτα αυτά της Football league και Football league II.

Εντός της προσεχούς εβδομάδας θα γίνει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Π.Ο., με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να ευελπιστούν πως θα έχουν κλείσει οι... τρύπες που υπάρχουν. Στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής τονίζουν πως είναι πανέτοιμοι να δρομολογήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες για τις κληρώσεις και την πρεμιέρα, ωστόσο τα χέρια τους εξακολουθούν να είναι... δεμένα!

Πάντως, τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι η έναρξη του πρωταθλήματος μετατίθεται για τα μέσα του Νοέμβρη.


Corfou corner

Δεν υπάρχουν σχόλια: