Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΗΠΕΙΡΟΣ: Σε 550 φωτιές φέτος, κάηκαν 18.275 στρέμματα.



Χρ. Σταυρόπουλος: Το 90% των εμπρησμών, από πρόθεση.
 Μια από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη, αντιπυρική περίοδος των τελευταίων ετών είναι η φετινή για την Ήπειρο.

 Συνολικά σε όλη την περιοχή εκδηλώθηκαν από την 1η Μαΐου (η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου) 550 φωτιές και έγιναν στάχτη 18.275 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης. 


«Πρωταθλητής» είναι ο Νομός Ιωαννίνων, αφού σε αυτόν εκδηλώθηκαν 174 φωτιές και αποτεφρώθηκαν 12.093 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης. 

Στη Θεσπρωτία άναψαν 137 φωτιές που έκαψαν 2543 στρέμματα, στην Πρέβεζα 102 που άφησαν 2104 στρέμματα καμένα και στην Άρτα 137 πυρκαγιές με αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη 1535 στρέμματα. 

ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ.Χαρακτηριστικό της φετινής αντιπυρικής περιόδου το γεγονός ότι εκδηλώθηκαν 7 φωτιές σε χωματερές! Συγκεκριμένα, στα Γιάννινα 5 χωματερές έπιασαν φωτιά -με μεγαλύτερη όλων αυτή στη Δουρούτη, που έκαιγε για μέρες-, ενώ στη Θεσπρωτία 2 ΧΑΔΑ τυλίχθηκαν στις φλόγες. 

ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΕΡΙ.
Τα στοιχεία παρουσίασε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Χρήστος Σταυρόπουλος, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου. Υπογράμμισε δε, ότι «το 90% των εμπρησμών ήταν από πρόθεση! Το προηγούμενα χρόνια δεν το είχαμε αυτό». 

Τέλος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, σημείωσε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγόμενων πυρκαγιών αντιμετωπίστηκαν πριν προλάβουν να περάσουν τα σύνορα με την Αλβανία.

www.proinoslogos.gr
http://parakalamoscity.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: