Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Σοκ: 30χρονος στην Φιλιππιάδα απειλεί να αυτοπυρποληθεί λόγω χρεών στην Εφορία


Να αυτοπυρποληθεί απειλεί ένας νέος από την Φιλιππιάδα, ο οποίος έχει κληθεί ως κατηγορούμενος στο Πλημμελειοδικείο Άρτας για χρέη προς το δημόσιο. Όπως ο ίδιος καταγγέλλει στο star.gr, ουσιαστικά έχει μια οφειλή που μόλις ξεπερνούσε τα 30.000 ευρώ αλλά πλέον με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έχει φτάσει τα 50.000, ποσό που αδυνατεί ο ίδιος να πληρώσει και για τον λόγο αυτό απειλείται να μπει στην φυλακή. Πριν συμβεί όμως αυτό, απειλεί ο ίδιος να  βάλει φωτιά στον εαυτό του μπροστά στην απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει.
Ο λόγος για τον κ. Γιώργο Δερβένη που δικάζεται το πρωί της Τρίτης για χρέη προς το Δημόσιο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το βασικό του χρέος είναι 31.000 ευρώ και διευκρινίζει ότι προήλθε από λάθη που βρήκε η εφορία στους ελέγχους των βιβλίων του, από τα πρόστιμα που ακολούθησαν, κυρίως από όμως επειδή δεν απέδωσε φόρο για διάφορες ηλεκτρικές εργασίες που έκανε, κάτι που όμως συνέβη για τον λόγο ότι δεν πληρώθηκε για αυτές τις εργασίες (οπότε δεν μπορούσε να βρει χρήματα για να πληρώσει αυτόν τον ΦΠΑ). Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το χρέος του έφτασε πλέον τις 50.000 ευρώ εξαιτίας των τόκων που ποτέ δεν σταματούν να τρέχουν.
Ο ίδιος σε όλους τους τόνους υποστηρίζει ότι δεν διαθέτει αυτά τα χρήματα και έχει κλειστεί  τους τελευταίους μήνες στον εαυτό του. Παράλληλα, έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και υποστηρίζει ότι έχει λάβει απάντηση με την οποία δίνεται η δυνατότητα να διαγραφεί το χρέος (ή έστω ένα μεγάλο μέρος του), ώστε να μπορέσει να ανασάνει και να εργαστεί για να καλύψει τις βιωτικές του ανάγκες. Ακίνητο δεν διαθέτει στο όνομά του για να βγει στο σφυρί και να καλυφθεί έτσι το χρέος, ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία ή καταθέσεις σε τράπεζες. Ωστόσο δεν του επιτρέπεται από την εφορία ούτε να κάνει διακοπή ως ελεύθερος επαγγελματίας επειδή δεν πληρώνει αυτά τα παλιά του χρέη - και έτσι αυτά συνεχίζουν να τρέχουν και να αυξάνονται σε καθημερινή βάση.

Ο Γ. Δερβένης αποκαλύπτει στο star.gr ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης, δεν του επετράπη ούτε καν να μπορέσει να πάει στην Αλβανία, όπου είχε καταφέρει να βρει δουλειά ως οικοδόμος.«Ας μου κάνουν την διακοπή, να μπορέσω να βρω κάπου δουλειά, να εργαστώ, να κρατάω τα 500 ευρώ για να μπορώ να ζήσω και να τους δίνω όλα τα υπόλοιπα», λέει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος επιβιώνει χάρη στα δανεικά που του δίνουν φίλοι του αλλά και στην ενίσχυση της εκκλησίας, χρήματα που αρκούν μόλις και μετά βίας για να καλύψει το καθημερινό του φαγητό και τα φάρμακά του. Στο δικαστήριο της Τρίτης το μόνο που ζητά είναι επιείκεια και μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή. Διαφορετικά υποστηρίζει ότι αυτή δεν θα έχει το παραμικρό νόημα για τον ίδιο...



Πηγή:star.gr - prevezaleaks

Δεν υπάρχουν σχόλια: