Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση η 12η Οκτωβρίου να καθιερωθεί επίσημα ως ημέρα εορτασμού για την Φιλιππιάδα μας


 
Στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο το 1912, η Φιλιππιάδα έπαιζε έναν σημαντικό ρόλο. Η μικρή πόλη ήταν σημείο εκκίνησης της επίθεσης του ελληνικού δυτικού μετώπου με κατεύθυνση τα Ιωάννινα ενάντια των στρατευμάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τα ελληνικά στρατεύματα κατέλαβαν την 12η Οκτωβρίου του 1912 την Φιλιππιάδα επιτιθέμενα από την Άρτα. Ύστερα από 450 χρόνια μαύρης σκλαβιάς και εξαθλίωσης η Φιλιππιάδα είναι ελεύθερη. Αυτό ήταν αυτό είναι απόσπασμα για την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας από την εγκυρότερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια (Βικιπαιδεια ).
Μια τόσο σημαντική ημέρα για την Φιλιππιάδα, την Ήπειρο, και γενικότερα για την ιστορία του έθνους μας, επίσημα δεν γιορτάστηκε ποτέ και ποτέ δεν αποτέλεσε μια ξεχωριστή ημέρα για την πόλη μας.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που έδωσαν το αίμα τους ακόμη και την ίδια τους την ζωή προκείμενου να ζούμε εμείς ως ελεύθεροι έλληνες, προτείνω η 12η Οκτωβρίου να καθιερωθεί επίσημα ως ημέρα εορτασμού για την πόλη μας, με τον προγραμματισμό των παρακάτω εκδηλώσεων:
  • Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης την 12η Οκτωβρίου, ημέρα της εορτής.
  • Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και ΝΠΔΔ καταστημάτων, οδών και πλατειών, κατά την12η και 13η Οκτωβρίου.
  • Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «η Φιλιππιάδα στους Βαλκανικούς πολέμους 1912-1913» στο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Ζηρού το οποίο την 12η Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοικτό για τους επισκέπτες από 08:00 έως και την 22:00 .
  • Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Φιλιππιάδας και κατάθεση στεφάνων.
  • Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον σύλλογο αιμοδοτών Φιλιππιάδας για την τράπεζα αίματος του συλλόγου.
...................Δημήτριος Κωστάκος
Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φιλιππιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: