Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Γάμων συνέχεια...














Ευτυχώς που ανάμεσα στο Μνημόνιο Ι, στο Μνημόνιο ΙΙ και στα μνημόσυνα του μισθού και της σύνταξης γίνεται και κανένας γάμος και το << ρίχνουμε και λίγο έξω >>.
Στο χωριό μας εφέτος δόξα τω Θεό από γάμους πήγαμε καλά.Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς << Γάμοι στη Ρωμιά >> ήταν αυτός μεταξύ του Παναγιώτη και της Σοφίας, ( οι άνδρες αναφέρονται πάντα πρώτοι, ειδικά όταν πρόκειται για ερωτικούς μετανάστες ).
Επειδή ο γαμπρός και η νύφη είναι στρατιωτικοί στο επάγγελμα ακολουθήθηκε όλη η προβλεπόμενη σε τέτοιες περιπτώσεις εθιμοτυπία. Η ατυχία του γαμπρού ήταν όμως ότι ο αδελφός και η αδελφή της νύφης είναι και αυτοί στρατιωτικοί, και οι << δοκιμασίες >> που ακολούθησαν την στέψη χαρακτηρίστηκαν ...ολίγον επίπονες. Ο καλόκαρδος και συγχρόνως σκληραγωγημένος Παναγιώτης τις υπέστη με καρτερία και υπομονή και τις έκανε στο τέλος ..να φαίνονται  παιχνιδάκι.
Δεν θα αναφέρω ότι το γλεντούσαν μια βδομάδα πριν το γάμο γιατί το πήραν ...χαμπάρι όλα τα γύρω χωριά. Θα επισημάνω μόνο ότι στο γλέντι που ακολούθησε στο ωραίο και κοσμικό κέντρο χορέψαμε μέχρι τελικής πτώσεως.
Τις ευχές μου στους νεόνυμφους και πάντα τέτοια νά έχουμε στο χωριό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: