Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Τρέχουν και δε φτάνουν στο ΥπΑΑΤ για τις πληρωμές, πολιτική γραμμή για διορθώσεις

Απανωτές συσκέψεις στην Αθήνα για να διορθωθούν τα προβλήματα που ανέκυψαν στην πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας 2021, αλλά και να αποφευχθούν αστοχίες στην επόμενη.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν από την ΚΥΑ βοσκότοπων κι όχι μόνο πραγματοποιείται την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στο ΥπΑΑΤ υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου. Στην σημερινή σύσκεψη μετέχουν 6 τεχνοκράτες από την Κρήτη και συγκεκριμένα 2 από Ηράκλειο, 2 από Ρέθυμνο, 1 από Χανιά και 1 από Λασήθι, αλλά και 6 πολιτικά πρόσωπα από τις περιοχές αυτές. Στην σύσκεψη θα παραβρεθούν και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), όπως γράψαμε από την Δευτέρα, ενώ απέχει η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, που ζητά ολοκληρωτική απόσυρση της περιβόητης ΚΥΑ βοσκότοπων.

Οι Κρητικοί αναμένεται να θέσουν όλα τα ζητήματα που είχαν σχέση με την προβληματική πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας και να ζητήσουν αλλαγές προς όφελος των παραγωγών.

Σύσκεψη υπό τον Λιβανό στο ΥπΑΑΤ την Τετάρτη

Σύσκεψη εν τω μεταξύ για τα προβλήματα που ανέκυψαν στην πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας διοργανώνει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός την Τετάρτη με τεχνοκράτες που γνωρίζουν πολύ καλά τα του ΟΣΔΕ και εκπροσώπους πυλών, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για διορθώσεις. Στην σύσκεψη υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παραβρεθεί και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Άρχισαν να φορτώνονται βοσκοτόπια

Όπως πληροφορείται ο ΑγροΤύπος εδώ και λίγες ημέρες κι ενώ σημειώθηκαν σοβαρές αντιδράσεις από τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο όλης της χώρας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ άρχισε τις διορθώσεις και φόρτωσε στο σύστημά του βοσκοτόπια κτηνοτρόφων που αποκλείστηκαν από την τελευταία πληρωμή, επειδή έτυχε να μεταβιβάσουν ζώα, δηλαδή από καθαρό λάθος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Και οι δυο αυτές συσκέψεις θεωρούνται κρίσιμες, τόσο για την διόρθωση των αστοχιών της πρώτης πληρωμής, όσο και της επικείμενης, του Δεκεμβρίου, για την β’ δόση ενιαίας.

Μπίκας Αλέξανδρος

https://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: