Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Δήλωση του βουλευτή Χρήστου Γκόκα για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Τα πολιτικά δεδομένα στην πορεία προς τις Εκλογές για την ανάδειξη της καταστατικά προβλεπόμενης ηγεσίας για το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, άλλαξαν δραματικά, μετά τη μεγάλη και πολύ πρόωρη απώλεια της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά.

Καλούμαστε να προχωρήσουμε μπροστά με βάση την πολύτιμη πολιτική της παρακαταθήκη, ως συνέχεια του σπουδαίου έργου και της προσφοράς της στη Δημοκρατική Παράταξη και στην πολιτική ζωή της χώρας.

Μας περιμένουν δύσκολες πολιτικές μάχες. Καλούμαστε να προχωρήσουμε με Πολιτική Ενότητα, που είναι υπόθεση όλων μας.

Να διατηρήσουμε την Αυτόνομη Πορεία μας, που έχουμε ήδη κατακτήσει. Να συνεχίσουμε με την προοδευτική μας ταυτότητα, ενός σύγχρονου Σοσιαλδημοκρατικού Ευρωπαϊκού κόμματος. Επικεντρωμένοι στο στόχο να ξαναγίνει η Παράταξη δυνατή και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, με προοπτική μια πραγματικά προοδευτική Κυβέρνηση στη χώρα μας.

Σε μια πορεία που δεν μας απασχολεί ούτε η συντηρητική Νέα Δημοκρατία, ούτε ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που και οι δύο βολεύονται με το δίπολο που έχουν στήσει.

Με βάση αυτό το πλαίσιο έχει διαμορφωθεί η Πρότασή μας για το νέο Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο , με Προγραμματικές θέσεις, για τη Νέα Αλλαγή στη χώρα μας.

Θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας για να μπορέσει η Παράταξή μας να προσφέρει ξανά αυτά που πρέπει. Μια Παράταξη που υπάρχει για να υπηρετεί πάνω απ’ όλα το λαό μας και την πατρίδα μας, και αυτό προσδιόρισε διαχρονικά τη μεγάλη προσφορά και το έργο της, με τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό είναι το χρέος όλων μας απέναντι στην Ιστορία μας .

Για να δοθεί το μήνυμα ότι η Παράταξη επιστρέφει και διεκδικεί τη θέση που της αρμόζει στο πολιτικό σύστημα, καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους της , όλους όσους εκφράζονται από τις αρχές και τις αξίες της, να δώσουμε το παρόν στις κάλπες την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, για μια μεγάλη και μαζική συμμετοχή σ' αυτή την κορυφαία, ανοιχτή, Εσωκομματική Δημοκρατική μας διαδικασία.

Με την Ενότητα στην πράξη, και πριν και μετά τις Εκλογές, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που μας παρακολουθούν ξανά με ενδιαφέρον. Ζωντάνεψαν μνήμες, ενεργοποιήθηκαν συναισθήματα, ας μην τους διαψεύσουμε.

Καλούμαστε επομένως να υπηρετήσουμε όλους τους στόχους μας, να πάμε στην επόμενη μέρα, με προτεραιότητα την προοπτική του πολιτικού μας χώρου και την ενδυνάμωση της Παράταξής μας, για να έχει ρόλο πρωταγωνιστή, με την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας, και με την επιλογή και τη στήριξη κάθε αντίστοιχης προσπάθειας προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: