Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Καλά Χριστούγεννα!!Για τέλη Αυγούστου ή Σεπτέμβριο πάει η έκτακτη ενίσχυση αιγοπροβατοτρόφων


Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι αιγοπροβατοτρόφοι της χώρας μας που δικαιούνται να λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 4 ευρώ, λόγω των απωλειών εισοδήματος το περασμένο Πάσχα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από σχετική ενημέρωση Βορίδη προς τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, τα χρήματα θα καταβληθούν μέσα σε 1,5 μήνα, όπερ σημαίνει πληρωμή τέλη Αυγούστου ή από Σεπτέμβριο.
Ειδικότερα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο βουλευτής νομού Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, όπου ζήτησε να ενημερωθεί για το πότε θα κατατεθεί η έκτακτη κρατική de minimis ενίσχυση (ύψους 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα) προς τους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους) που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα εξάπλωσης του κορoνοϊού κατά τη διάρκεια της γιορτής του Πάσχα.
Πιο γρήγορες διαδικασίες ζητούν οι κτηνοτρόφοι
Ο υπουργός ενημέρωσε τον κύριο Καραγκούνη ότι αυτή τη στιγμή το έκτακτο αυτό βοήθημα βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς έγκριση.
Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να λάβει και τη δική της έγκριση ώστε να εκδοθεί ως μέτρο ενίσχυσης που θα καταβληθεί στους δικαιούχους κτηνοτρόφους.
Η καταβολή του έκτακτου αυτού μέτρου ενίσχυσης αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των κτηνοτρόφων μέσα σε 1,5 μήνα.
Στις τάξεις των κτηνοτρόφων πάντως επικρατεί μεγάλος αναβρασμός για το γεγονός ότι οι διαδικασίες δεν γίνονται γρήγορα, σε αντίθεση με άλλους κλάδους (εκτός αγροτικών), που ενισχύονται ήδη για τις απώλειες από τον κορονοϊό.

Μπίκας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: