Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (West side mountains)



Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ηπείρου ή όπως έγινε γνωστό WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST ξεκίνησε το 2018 με την πρώτη αλλά και την δεύτερη έκδοση του 2019 στο Δήμο Καραϊσκάκη της Ορεινής Άρτας. Η βασική σκέψη και πρόθεση όσων ασχοληθήκαμε με την ίδρυση του Φεστιβάλ ήταν η δημιουργία ενός σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος, σε μία από τις φτωχότερες, αλλά και πλέον δυσπρόσιτες περιοχές της Ευρώπης. Μια περιοχή απίστευτης φυσικής ομορφιάς που ξεκινά από τα Άγραφα και την κοιλάδα του Αχελώου και φτάνει σχεδόν μέχρι την Άρτα. Το φεστιβάλ πέτυχε απόλυτα τους στόχους του και ήδη βρισκόμαστε στην παραμονή της έναρξης της τρίτης του περιόδου. Η περίοδος αυτή του WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST, θα γίνει το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου και συγκεκριμένα από τις 5 μέχρι και τις 18 Αυγούστου με τη βασική διαφορά ότι πλέον το φεστιβάλ διογκώθηκε χωροταξικά και εξαπλώθηκε σε όλη σχεδόν την Ήπειρο. Μια εξάπλωση που έγινε πραγματικότητα με τη συμμετοχή των Δήμων Κεντρικών Τζουμέρκων, Βορείων Τζουμέρκων, Πωγωνίου, Πρεβέζης ,Άρτας , φυσικά του Δήμου Καραΐσκάκη, της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, πολλών συλλόγων, Αδελφοτήτων, τοπικών Ομοσπονδιών, του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, αλλά και της εκπροσώπου της Ηπειρωτικής Κοινότητας στην Αθήνα Πανηπειρωτικής Σ.Ε. 
Με σκληρή δουλειά και ουσιαστικά ελάχιστους πόρους καταφέραμε το φεστιβάλ να αγαπηθεί από τον κόσμο και να καθιερώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, σαν ένα διεθνούς κύρους φεστιβάλ, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Καταφέραμε να ενισχύσουμε την άποψη, ότι υπάρχουν και άλλες γωνιές της Ελλάδας, που θα μπορούσαν να οικειοποιηθούν και να ενσωματώσουν την κουλτούρα του κινηματογράφου και ειδικά των ταινιών τεκμηρίωσής με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποστασιοποίηση από επιρροές, που έχουμε συνειρμικά συνηθίσει. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι με αφορμή το φεστιβάλ αυτό μπορούν να δημιουργηθούν ευκαιρίες ανάπτυξης θεσμών πολιτισμού, καθώς και εναλλακτικού τουρισμού στον τόπο μας. Ενός τόπου που έχει την ανάγκη να κάνει ένα βήμα μπροστά και να απεγκλωβιστεί από το υποβαθμισμένο πολιτιστικό “status”, που τον κατατρέχει και τον κρατά όμηρο της απαράδεκτης κακογουστιάς και της εμπορευματοποίησης του απόλυτου τίποτε. 


ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκινούν στις 5 Αυγούστου και ώρα 18:00 μέχρι και τις 22:00 με την προφεστιβαλική ημερίδα με θέμα "Ο Διαχρονικός Πολιτισμός στην Ήπειρο". Μια συνεργασία της ΑΜΚΕ Πολιτισμού Κάντο Μεντιτερρανέο και της  Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας.
Συμμετέχουν έγκριτοι Πανεπιστημιακοί, ιστορικοί, αρχαιολόγοι, λογοτέχνες, καλλιτέχνες από τον χώρο των Εικαστικών τεχνών, της Μουσικής, του κινηματογράφου, του Θεάτρου και πολλών άλλων. Οι αρχές του τόπου, οι σύλλογοι κάθε βαθμού, αλλά και οι απλοί πολίτες είναι καλεσμένοι στην εκδήλωση. Έτσι για να... μετρηθούμε και να καταθέσουμε τις απόψεις μας.
ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ 2020
06 Αυγούστου Έναρξη Φεστιβάλ και προβολές στις Πηγές Άρτας, Δήμος Γ. Καραϊσκάκη 
07 Αυγούστου προβολές στη Σκουληκαριά Άρτας, Δήμος Γ. Καραϊσκάκη. 
08 Αυγούστου προβολές στο Βουργαρέλι, Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων. 
09 Αυγούστου Φεστιβαλικές προβολές στον Καταρράκτη, Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων. 
10 Αυγούστου προβολές στα Κάτω Ραβένια, Δήμος Πωγωνίου. 
11 Αυγούστου προβολές στην Πράμαντα, Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.
12 Αυγούστου προβολές στον Βοτανικό Κήπο της Πρέβεζας, Δήμος Πρέβεζας.
13 Αυγούστου Τελετή λήξης στον ιστορικό Cine Ορφέα της Άρτας, Δήμος Αρταίων.
ΜΕΤΑΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
16 Αυγούστου προβολές στην Πωγωνιανή, Δήμος Πωγωνίου.
17 Αυγούστου προβολές στο Ελληνικό, Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.

Ακολουθείστε το λινκ για το τρέιλερ του Φεστιβάλ: https://youtu.be/WRyKHXayTbE 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 20:30
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡA ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚA ΠΡΩΤOΚΟΛΛΑ

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ 
Για τα υγειονομικα μετρα, για το πως θα φτάσουμε στους χώρους προβολής, για θέματα διαμονής και άλλα ομοειδή θέματα στους κατά τόπους Δήμους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Canto Mediterraneo AMKE τηλ: 0030 6955638775, e-mail cantomed@gmail.com                         και στην ιστοσελίδα www.cantomed.eu

Eυχαριστούμε για την προβολή του Φεστιβάλ μας και ελπίζουμε να σας δούμε τις προβολές μας.
Για οποιοδήποτε άλλο θέμα επικοινωνείστε μαζί μας.

Με εκτίμηση 
Νίκος  Παπακώστας
Διευθυντής του Φεστιβάλ.
0030 6955638775

1 σχόλιο:

ΠΑΝΑς είπε...

Eυχαριστούμε για την προώθηση και σας περιμένουμε στις προβολές μας.