Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Κοιμούνται ήσυχοι: Οι 5 ειδικότητες που δεν θα κληθούν αν γίνει επιστράτευση ...Οι πιο χαλαροί...


Γράφει ο Ερρίκος Βούλγαρης .

Είναι βέβαιο πως παρά τις κακουχίες και τη μίρλα που έφεραν η κρίση, ο κορωνοϊός, οι σεισμοί, οι λιμοί και οι καταποντισμοί του τυχερού 2020, το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων παραμένει υψηλό και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας ...
δημιουργεί την αίσθηση ασφάλειας που οφείλει να έχει ένας λαός για να μακροημερεύσει. Και τώρα που είπαμε μια χαζομάρα για να περάσει η ώρα, ας περάσουμε στο παρασύνθημα. Το γεμίσατε κι εσείς το σωβρακάκι σας στην ιδέα πως αυτή τη φορά δεν θα το σκαπουλάρουμε το θερμό επεισόδιο, έτσι;
Πείτε την αλήθεια, χθες εκεί γύρω στις 23:00 και εσείς αρχίσατε να γκουγκλάρετε διακριτικά για να μάθετε ποιοι θα κληθούν σε περίπτωση επιστράτευσης και αν και εσείς είστε μεταξύ των…τυχερών.
Οι μόνοι που δεν αγχώνονται είναι όσοι έχουν μία από τις παρακάτω ειδικότητες. Ακόμη κι ο κόσμος να χαλάσει και να γίνει επιστράτευση, δεν θα κληθούν ποτέ γιατί δεν θα ‘χουν τι να κάνουν στον πόλεμο. Τόσο βυσματικές είναι:

Οδηγός υποζυγίου
Οι περίφημοι «μουλαράδες» υπήρξαν οι άγνωστοι μεγάλοι ήρωες του αλβανικού μετώπου.  Βέβαια από τότε έχουν περάσει 7 δεκαετίες κι ενώ κάποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο ρίχνοντας μια ματιά στις αναφορές των λόχων, η αλήθεια είναι πως δεν συναντάς πια τόσα πολλά γαϊδούρια στον στρατό. Εφόσον στο χαρτάκι της επιστράτευσης γράφει αυτή την υπέροχη ζωοφιλική ειδικότητα οι πιθανότητες να την σκαπουλάρεις αυξάνονται κατακόρυφα. Εκτός κι αν υπάρχουν έφεδρα γαϊδούρια τα οποία επίσης αυτή την ώρα αγωνιούν για το αν θα τους έρθει φύλλο πορείας, οπότε το θέμα αλλάζει. Άρον τον γάιδαρόν και περιπάτει καψερέ τυφεκιοφόρε.

Δημοσιογράφος
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ! Αχαχαχαχαχαχα! Μπα σε καλό σου, μ’ έκανες και γέλασα. Μιλάμε για την πλέον άχρηστη ειδικότητα εν καιρώ πολέμου. Και εν καιρώ ειρήνης… Η ενημέρωση του λαού για τις επιτυχίες των ημετέρων δυνάμεων θα έρχεται μέσω non paper το οποίο εδώ που τα λέμε μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει copy paste και να το μοστράρει στο blog που διατηρεί (κι όταν νικήσουμε με το καλό όλο και κάτι θα τσιμπήσει από την πολεμική λίστα Πέτσα). Οπότε γιατί να ταλαιπωρηθούν οι σκληρά δοκιμαζόμενοι δημοσιογράφοι από τη φρίκη του πολέμου; Αρκετά έχουν περάσει σε μπουθ της Σουπερ Λιγκ… Άλλωστε η δουλειά του δημοσιογράφου είναι η διπλωματία και ο έρωτας, όχι τα γκάνια (αυτή είναι δουλειά του Snik και του Sin Boy).

Καντηλανάφτης
Οι άνθρωποι που πέρασαν πολύ δύσκολη θητεία με την άκρως απαιτητική ειδικότητα σε περίοδο ειρήνης, θα έχουν τη δυνατότητα να αράξουν σε περίπτωση που μια μέρα ο Ερντογάν ξυπνήσει με μια διάθεση να πιει καφέ στον Άη Γιώργη του Λυκαβηττού. Εκεί, δηλαδή, που οι τίμιοι καντηλανάφτες του Ε.Σ ανέβαιναν με κίνδυνο της ζωής τους προκειμένου να διατηρούν τα καντήλια αναμμένα και να μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι να κοιμόμαστε ήσυχοι μ’ ένα φωτάκι νυχτός να συντροφεύει τα όνειρά μας.


Σιτιστής ωδικών πτηνών
Πολλοί θα γελάτε, αλλά μην τσιμπάτε. Αυτά τα βρωμόπουλα τσιμπάνε. Εκείνους που βάζοντας τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα, είχαν επωμιστεί το καθήκον του να ταΐζουν την καρδερίνα του διοικητή. Ξέρω-ξέρω, το μυαλό σας πήγε σε αηδίες, αλλά μόνο αυτός που έχει στην ευθύνη του του πουλιού το γάλα μπορεί να καταλάβει. Το πρόβλημα με τα πουλιά είναι πως πεθαίνουν τραγουδώντας, όπως γνωρίζουν καλά οι λίγο πιο μεγάλοι σε ηλικία από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Αν είχες τη συγκεκριμένη ιδιότητα ρε μπαγάσα, τότε σίγουρα είσαι πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ κι απ’ τον Κατσιφάρα, οπότε πιο πιθανό είναι να γίνει ελεύθερος σκοπευτής ο πάντα εύστοχος από μακριά, Ευθύμης Μπακατσιάς, παρά να πας πόλεμο εσύ.

Συντηρητής φωτοτυπικού
Πραγματικό μαρτύριο. Κάθεσαι μπροστά από ένα φωτοτυπικό μηχάνημα και περιμένεις πότε θα χαλάσει για να έρθει κάποιος να το φτιάξει και μετά εσύ να του κάνεις συντήρηση για να μη ξαναχαλάσει. Και με την εκπαίδευση που έχεις πάρει ο μοναδικός τρόπος συντήρησης που ξέρεις είναι να το φτύνεις από μακριά μη βασκαθεί και χαλάσει. Αν είχες τέτοια ειδικότητα δεν είναι να χαραμίζεσαι σε έναν ψευτοπόλεμο με την Τουρκία. Κομάντο σαν και του λόγου σου καλούνται από Γ’ Παγκόσμιο και πάνω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: